Desert semiluna cu nuca si crema

de trifadalia in Prajituri, 19 Apr 2018 | 3748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de nuca
  • 6 albusuri
  • 120 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr unt
  • 150 gr faina
  • un pliculet praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • Pentru glazura de galbenusuri
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • un pliculet de zahar vaniliat
  • Pentru crema cu nuca
  • 100 ml lapte
  • 160 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr ciocolata neagra menaj
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semiluna cu nuca si crema:

Pentru blat:  Se freaca untul cu 80 gr zahar pana se spumeaza. Peste compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca si se amesteca bine pentru a sparge toate cocoloasele formate.

Se mixeaza albusurile cu 80 gr zahar pana ce se poate intoarce castronul si sta albusul. Se adauga peste compozitia de nuca si se amesteca usor cu miscari de sus in jos cu o paleta pana la omogenizarea celor doua compozitii.

Se da la copt in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei sau unt pentru aproximativ 20 minute. Blatul trebuie sa fie pe jumatate copt.

Pentru glazura:  Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana isi maresc volumul si devin cremoase. Crema obtinuta se intinde peste blatul pe jumatate copt, apoi se baga din nou tava in cuptor si se continua coacerea inca 10 minute.

Crema de nuca: Laptele se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pana la formarea unui sirop gros. Peste compozitie se adauga untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana la dizolvarea ei. Dupa ce ciocolata se dizolva, se adauga nuca macinata, esenta de rom. Se ia de pe foc si se lasa la racit crema, apoi se intinde un strat gros peste blatul prajiturii. Se da la rece 2 ore apoi se poate taia cu un pahar in forma de semiluna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semiluna cu nuca si crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie