Prajitura Pavlova

de cameliamatei in Prajituri, 25 Iul 2011 | 7841 vizualizari

 

Am incercat-o din revista "Secretele Bucatariei", dar nu numai cu zmeura, cum cere prajitura, ci si cu caise. Este foarte buna! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • sare
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cafea instant
  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Pavlova:

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se tapeaza o tava cu hartie de copt si se deseneaza pe ea un cerc cu diamentrul de 22 cm, cu creionul. Suprafata cercului se unge cu putina margarina. Se bat albusurile cu 1 praf de sare si zahar, pana ce compozitia se intareste si incepe sa straluceasca. Se inglobeaza otet si cafea solubila.

Compozitia de bezea se repartizeaza in cercul de pe hartia de copt, folosind o lingura. In mijloc se face o adancitura. Se reduce temperatura din cuptor la 100 grade si se coace blatul cca 90 de minute. Se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca blatul inauntru.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilinat si se repartizeaza pe mijlocul blatului. Se acopera cu boabe de zmeura. Eventual se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure