Prajitura Pavlova

de cameliamatei in Prajituri, 25 Iul 2011 | 3730 vizualizari

 

Am incercat-o din revista "Secretele Bucatariei", dar nu numai cu zmeura, cum cere prajitura, ci si cu caise. Este foarte buna! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • sare
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cafea instant
  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Pavlova:

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se tapeaza o tava cu hartie de copt si se deseneaza pe ea un cerc cu diamentrul de 22 cm, cu creionul. Suprafata cercului se unge cu putina margarina. Se bat albusurile cu 1 praf de sare si zahar, pana ce compozitia se intareste si incepe sa straluceasca. Se inglobeaza otet si cafea solubila.

Compozitia de bezea se repartizeaza in cercul de pe hartia de copt, folosind o lingura. In mijloc se face o adancitura. Se reduce temperatura din cuptor la 100 grade si se coace blatul cca 90 de minute. Se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca blatul inauntru.

Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilinat si se repartizeaza pe mijlocul blatului. Se acopera cu boabe de zmeura. Eventual se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Pavlova-0
Prajitura Pavlova-1
Prajitura Pavlova-2

COMENTARII (17)

mamaieelena

mamaieelena 1

26.07.2011, 16:31

bine ai venit si prajitura arata trasnet

mirela0911

mirela0911 1

26.07.2011, 19:56

bun venit super arata

adry88

adry88 1

12.08.2011, 16:45

arata superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!