Prajitura Pavlova

de cameliamatei in Prajituri, 25 Iul 2011 | 4242 vizualizari

 

Am incercat-o din revista "Secretele Bucatariei", dar nu numai cu zmeura, cum cere prajitura, ci si cu caise. Este foarte buna! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • sare
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cafea instant
  • 200 ml frisca
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200 g zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Pavlova:

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se tapeaza o tava cu hartie de copt si se deseneaza pe ea un cerc cu diamentrul de 22 cm, cu creionul. Suprafata cercului se unge cu putina margarina. Se bat albusurile cu 1 praf de sare si zahar, pana ce compozitia se intareste si incepe sa straluceasca. Se inglobeaza otet si cafea solubila.


Compozitia de bezea se repartizeaza in cercul de pe hartia de copt, folosind o lingura. In mijloc se face o adancitura. Se reduce temperatura din cuptor la 100 grade si se coace blatul cca 90 de minute. Se stinge cuptorul si se lasa sa se raceasca blatul inauntru.


Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilinat si se repartizeaza pe mijlocul blatului. Se acopera cu boabe de zmeura. Eventual se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

26.07.2011, 16:31

bine ai venit si prajitura arata trasnet

mirela0911 1

26.07.2011, 19:56

bun venit super arata

adry88 1

12.08.2011, 16:45

arata superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu zmeura si cocos