Prajitura "Pesti Habos"

de mirela0911 in Prajituri, 26 Dec 2011 | 11550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg apa fiarta
  • 6 lg faina
  • 1 lgt. coaja de lamaie
  • 1 lgt. praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g zahar
  • gem de caise
  • un pachet de unt
  • 200g zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 2-3 lg nuca de cocos 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pesti Habos":

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu 6 lg zahar pana ce devin ca o spuma, se adauga apa fiarta si seamesteca in continuare. Se pune coaja de lamaie si pe rand cele 6 lg de faina amestecatea cu praful de copt. Se unge tava si se tapeteaza si se toarna blatul. Se da la cuptor la foc potrivit pt. aproximativ 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).


Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si zaharul vanilat pana devine tare.


Dupa ce s-a copt blatul, se unge deasupra cu un strat subtire de gem de caise, apoi se pune spuma si se intinde in asa fel incat sa fie la acelasi nivel. Se da din nou la cuptor pana prinde un pic de culoare deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la rece.


Untul se freaca cu zaharul pudra si cele 2 lg de cacao bine bine. Se intinde aceasta crema peste spuma si se presara deasupra nuca de cocos (sau nuca macinata).


Va urez sarbatori linistite in continuare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pesti Habos"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

28.12.2011, 12:01

Arata grozav!
La multi ani, Mirelutzo

mirela0911 1

29.12.2011, 14:47

Mersi Gaby

Lau 1

06.01.2012, 15:58

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati