Prajitura "Petre Roman"

de nicoleta_girl in Prajituri, 25 Sep 2013 | 8030 vizualizari

 

Buna! Ma numesc Nicoleta si vreau sa va prezint o reteta pe care o apreciaza toata familia si care este, de asemenea, preferata mea pentru ca este foarte usor de preparat si de efect!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 ou
  • 150-200 g zahar
  • margarina (50-100 g)
  • esenta
  • lamaie
  • nuca de cocos

Pentru caramel:

  • 200 g zahar

Pentru decor:

  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Pentru blat:

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare, dupa se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si spuma nu cade din castron (facem testul sa vedem daca cade sau nu, intorcand vasul cu gura in jos). Adaugam faina, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. Dam la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Pentru crema:

Se bate oul cu zaharul pana se albeste compozitia, se adauga faina si amestecand continuu laptele. Se pune pe foc mic si se amesteca pana ajunge la fierbere si mentinand 2-3 minute. Se opreste focul si se adauga margarina amestecand cu telul. Dupa ce se raceste crema se adauga esenta, nuca de cocos si putina zeama de lamaie.

Pentru asamblare:

Se caramelizeza zaharul si se adauga peste blat avand grija sa acoperim toata suprafata. Lasam sa se intareasca caramelul putin si apoi adaugam crema . Lasam la racit apoi ornam cu frisca si ciocolata rasa!

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

25.09.2013, 18:13

deyutzky 1

25.09.2013, 19:02

buna prajiturica bine ai veniiit!

simo_da 1

23.10.2013, 17:43

nu scrie cand se pun galbenusurile, ce fel de esenta si cata nuca de cocos.in rest reteta e ok si usor de facut.multe retete reusite si complete!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"