Prajitura Petre Roman

de mirela0911 in Prajituri, 5 Ian 2017 | 12898 vizualizari

 

As fi vrut sa-i dau denumirea de "Prajitura aproape Petre Roman". :D De ce? Pentru ca nu e chiar cum ar trebui sa fie. M-am uitat peste mai multe retete si m-a cam speriat cantitatea mare de zahar, inclusiv reteta care o aveam eu primita de la cineva de multa vreme, avea mult zahar. Si cum nu o facusem niciodata, am zis ca deh..... i-a venit randul. Asa ca am facut-o cum mi-a taiat capul, am renuntat la caramel si la spuma de albusuri. A iesit la fel de buna!
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 7 lg pline cu nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza totul si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua.

Crema: Intr-o craticioara, se bat bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu telul pentru a nu face cocoloase. Se transfera pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Pe un platou, se pune primul blat, se unge cu jumatate din crema si se pune al doilea blat. Deasupra se unge cu restul de crema si se presara aschii de ciocolata. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 22 x 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Romanita