Prajitura Petre Roman

de mirela0911 in Prajituri, 5 Ian 2017 | 2407 vizualizari

 

As fi vrut sa-i dau denumirea de "Prajitura aproape Petre Roman". :D De ce? Pentru ca nu e chiar cum ar trebui sa fie. M-am uitat peste mai multe retete si m-a cam speriat cantitatea mare de zahar, inclusiv reteta care o aveam eu primita de la cineva de multa vreme, avea mult zahar. Si cum nu o facusem niciodata, am zis ca deh..... i-a venit randul. Asa ca am facut-o cum mi-a taiat capul, am renuntat la caramel si la spuma de albusuri. A iesit la fel de buna!


"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 7 lg pline cu nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza totul si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua.

Crema: Intr-o craticioara, se bat bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu telul pentru a nu face cocoloase. Se transfera pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Pe un platou, se pune primul blat, se unge cu jumatate din crema si se pune al doilea blat. Deasupra se unge cu restul de crema si se presara aschii de ciocolata. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 22 x 32 cm.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Petre Roman-0
Prajitura Petre Roman-1
Prajitura Petre Roman-2
Prajitura Petre Roman-3
Prajitura Petre Roman-4
Prajitura Petre Roman-5
Prajitura Petre Roman-6
Prajitura Petre Roman-7

COMENTARII (31)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 17:56

foarte buna!

silvianart

silvianart 1

10.01.2017, 15:20

Buna buna !!!

mihaelar63

mihaelar63 1

16.01.2017, 12:09

Felicitari !!! Zahar mai putin

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!