Prajitura Petre Roman

de mirela0911 in Prajituri, 5 Ian 2017 | 4681 vizualizari

 

As fi vrut sa-i dau denumirea de "Prajitura aproape Petre Roman". :D De ce? Pentru ca nu e chiar cum ar trebui sa fie. M-am uitat peste mai multe retete si m-a cam speriat cantitatea mare de zahar, inclusiv reteta care o aveam eu primita de la cineva de multa vreme, avea mult zahar. Si cum nu o facusem niciodata, am zis ca deh..... i-a venit randul. Asa ca am facut-o cum mi-a taiat capul, am renuntat la caramel si la spuma de albusuri. A iesit la fel de buna!
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 7 lg pline cu nuca macinata
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • aschii de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza totul si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in doua.


Crema: Intr-o craticioara, se bat bine ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, apoi laptele in fir subtire, amestecand cu telul pentru a nu face cocoloase. Se transfera pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.


Pe un platou, se pune primul blat, se unge cu jumatate din crema si se pune al doilea blat. Deasupra se unge cu restul de crema si se presara aschii de ciocolata. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 22 x 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 17:56

foarte buna!

silvianart 1

10.01.2017, 15:20

Buna buna !!!

mihaelar63 1

16.01.2017, 12:09

Felicitari !!! Zahar mai putin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere