Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura

de vio_dreams in Prajituri, 2 Iul 2013 | 58580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • Crema:
  • 300 gr frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 100 gr zahar brun
  • 30 gr gelatina
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • 10 gr gelatina
  • Decor:
  • 250 gr zmeura
  • frunze menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura:

Blat: Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale.


Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste.


Crema: Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cu extractul de vanilie. Mixam frisca pana devine ferma.


Punem zmeura cu zaharul brun intr-un vas la foc mic si dam in cateva clocote, pana se topeste zaharul si incepe sa se sfarame usor zmeura. Eu am folosit zmeura congelata. O lasam sa se raceasca.


Amestecam frisca cu mascarponele. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o lasam sa sa racoreasca. O amestecam in crema, apoi adaugam zmeura.


Punem blatul de biscuiti pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Punem deasupra crema si nivelam cu o spatula. Dam la frigider 30 minute sa se intareasca putin crema.


Topim ciocolata impreuna cu frisca si uleiul pe bain marie. Adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj, omogenizam si turnam glazura de ciocolata pe tort. Dam la frigider peste noapte.


Scoatem cu grija inelul din jurul tortului dupa ce am trecut in prealabil pe margini un cutit bine ascutit ca sa se desprinda de inel.


Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.


Taiem felii cu un cutit bine ascutit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (39)

Ksenya 1

24.06.2015, 08:26

trebuie facut! Frumoasa prezentare!

dantes 1

16.05.2016, 08:49

Delicios!

silvi0ara 1

16.05.2016, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!