Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura

de vio_dreams in Prajituri, 2 Iul 2013 | 84943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • Crema:
  • 300 gr frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 100 gr zahar brun
  • 30 gr gelatina
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • 10 gr gelatina
  • Decor:
  • 250 gr zmeura
  • frunze menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura:

Blat: Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale. 

Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste.

Crema: Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cu extractul de vanilie. Mixam frisca pana devine ferma.

Punem zmeura cu zaharul brun intr-un vas la foc mic si dam in cateva clocote, pana se topeste zaharul si incepe sa se sfarame usor zmeura. Eu am folosit zmeura congelata. O lasam sa se raceasca. 

Amestecam frisca cu mascarponele. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o lasam sa sa racoreasca. O amestecam in crema, apoi adaugam zmeura.

Punem blatul de biscuiti pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Punem deasupra crema si nivelam cu o spatula. Dam la frigider 30 minute sa se intareasca putin crema.

Topim ciocolata impreuna cu frisca si uleiul pe bain marie. Adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj, omogenizam si turnam glazura de ciocolata pe tort. Dam la frigider peste noapte.

Scoatem cu grija inelul din jurul tortului dupa ce am trecut in prealabil pe margini un cutit bine ascutit ca sa se desprinda de inel.

Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Taiem felii cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti cu portocala

ieri la 08:47

Friptura frageda de porc la tigaie

pe 03.12 la 16:07

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

pe 03.12 la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti cu portocala

ieri la 08:47

Friptura frageda de porc la tigaie

pe 03.12 la 16:07

Macrou la cuptor

de Ksenya 5

pe 03.12 la 10:12

Conopida cu Oua si Patrunjel

de Anett 1

pe 02.12 la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata si zmeura