Prajitura Poiana

de Sidy in Prajituri, 15 Ian 2012 | 4512 vizualizari

 

Un deliciu....un blat de bezea cu nuca, o crema de vanilie si o glazura in doua culori.Un dulce bun de sarbatori, fie ca e prajitura sau tort.
Savurati:

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf copt
  • 2 ciocolate cu lapte Poiana
  • 200 g nuca macinata
  • 1 cana stafide
  • esenta rom
  • 200 g zahar praf
  • 250 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Poiana:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Inmuiem stafidele in apa calduta cu esenta de rom.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine adaugam zaharul si le batem iar pina se intaresc tare.Adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit ciocolata rupta in bucatele, stafidele scurse bine si nuca macinata. Amestecam bine pina se omogenizeaza compozitia.


Intr-o tava 27 X 37 cm tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, rasturnam compozitia care va constitui blatul prajiturii si il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30 minute, pina se coace si deasupra devine aramiu.


Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca in tava.


Preparam crema, amestecand cele 8 galbenusuri cu zaharul praf ( cumparat din comert -contine si amidon, crema va fi mai tare- nu cum am patit eu cu zahar macinat de mine) intr-un vas pe baie de aburi sau in oala de lapte cu pereti dubli.Amestecam bine pina se intareste crema. O lasam sa se raceasca , apoi o mixam cu untul pina se face ca o spuma.


Peste blat punem crema apoi glazura din ciocolata rupta bucati cu 4 linguri ulei, pe care am topit-o pe foc mic. Am avut si doua patrate de ciocolata alba, am topit-o si am pus peste ciocolata cu cacao.



Pofta mare !


 

TIPS-URI

1

Lasam la rece cateva ceasuri apoi o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Poiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mena29 1

16.01.2012, 10:28

diana_k 1

17.01.2012, 08:10

foarte buna prajitura ta Sidy!

anomisana 1

22.01.2012, 11:02

Bună de tot prăjitura asta, la favo cu ea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere…în coteț