Prajitura pufoasa cu caise

de nico_nico in Prajituri, 7 Iul 2011 | 6974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 13 linguri de zahar+8 linguri zahar(pentru bezea),
  • 13 linguri faina,
  • 100ml lapte,
  • 8 linguri ulei,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • cam. 300 gr. caise,
  • 2 plicuri de zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu caise:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul(13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt.Se obtine o compozitie care curge.Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste compozitie se pun caisele fara samburi(injumatatite) cu scobitura in sus.Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare.Daca ai si vrei , poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca.

Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute.Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul(8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nico_nico 1

08.07.2011, 12:46

Pentru Miha, aceasta prajitura a fost postata de mine dar e publicata si in Libertatea.

Anamaria7 1

09.07.2011, 00:33

lilik 1

09.07.2011, 02:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere