Chocolate Cheesecake

de Miha in Prajituri, 7 Sep 2010 | 8115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g cerelale cu ciocolata
  • 200 g biscuiti
  • ~100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 600 g branza de vaci
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Cheesecake:

Blat:


Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de biscuit, pana compozitia se transforma in firimituri.


Turnam compozitia intr-i forma cu inel detasabil si cu podul palmei sau cu fundul unui pahara tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.


Umplutura:


Branza o mixam impreuna cu frisca lichida si zaharul, pana devine ca o crema fina. daca branza este prea uscata se mai adauga putina frisca lichida. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La safrsit adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuit.


Dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Prajitura se va umfla si vor aparea cateva crapaturi la suprafata. In timp ce se raceste se va lasa, nu va mai fi asa umflat, dar asta nu este o problema. Se inchide focul cuptorului si se lasa pana la racirea completa.


Se toarna deasupra ciocolata de lapte topita impreuna cu frisca lichida si se da la frigider pentru cateva ore.


Inainte de servire se orneaza cu frisca.




 

TIPS-URI

1

se poate servi cu o portie generoasa de inghetata, cu fructe de padure sau doar cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Crista_Luca 1

09.10.2010, 10:07

cat de bine arata aceasta praji ...ador ciocolata ... se pare ca nu sunt singura ..sunetm multe carora le place ciocolata ..si nu numai asa ci si in praji
bravo miha arata bestial prajitura ai 5 f

delia64 1

23.02.2013, 19:55

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 16:55

imi place ciocolata de casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta