Chocolate Cheesecake

de Miha in Prajituri, 7 Sep 2010 | 7816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g cerelale cu ciocolata
  • 200 g biscuiti
  • ~100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 600 g branza de vaci
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Cheesecake:

Blat:


Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele cu ciocolata si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetul de biscuit, pana compozitia se transforma in firimituri.


Turnam compozitia intr-i forma cu inel detasabil si cu podul palmei sau cu fundul unui pahara tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.


Umplutura:


Branza o mixam impreuna cu frisca lichida si zaharul, pana devine ca o crema fina. daca branza este prea uscata se mai adauga putina frisca lichida. Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La safrsit adaugam ciocolata topita si esenta de vanilie. Omogenizam si turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuit.


Dam tava la cuptor la foc mediu, in jur de 40-50 de minute. Prajitura se va umfla si vor aparea cateva crapaturi la suprafata. In timp ce se raceste se va lasa, nu va mai fi asa umflat, dar asta nu este o problema. Se inchide focul cuptorului si se lasa pana la racirea completa.


Se toarna deasupra ciocolata de lapte topita impreuna cu frisca lichida si se da la frigider pentru cateva ore.


Inainte de servire se orneaza cu frisca.




 

TIPS-URI

1

se poate servi cu o portie generoasa de inghetata, cu fructe de padure sau doar cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Crista_Luca 1

09.10.2010, 10:07

cat de bine arata aceasta praji ...ador ciocolata ... se pare ca nu sunt singura ..sunetm multe carora le place ciocolata ..si nu numai asa ci si in praji
bravo miha arata bestial prajitura ai 5 f

delia64 1

23.02.2013, 19:55

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 16:55

imi place ciocolata de casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno