Prajitura pufoasa cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 7 Mai 2011 | 3168 vizualizari

 

O reteta preparata cu drag si apreciata de cei care au mincat din bunatatea de prajitura

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic frisca
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri de zahar pudra
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 4 linguri de ulei
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.


Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia rezultata in ea, apoi dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc potrivit.


Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca si il taime pe jumatate.


Pregatim crema:


Mixam crema de ciocolata cu praful de frisca , laptele si zaharul pana devine o crema densa si pufoasa, apoiadaugam si esenta de rom.


Punem crema intre blaturi.


Pregatim glazura:


Topim ciocolata rupta bucatele, impreuna cu uleiul la baine marine, apoi o turnam peste blatul de de-asupra, peste care presarm nuca de cocos verde.


Dam la frigider cel putin o ora, dupa care o putem taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

08.05.2011, 09:54

Dana Cristea - pusikmea 1

08.05.2011, 17:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu ciocolată şi vişine