Prajitura pufoasa cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 7 Mai 2011 | 2764 vizualizari

 

O reteta preparata cu drag si apreciata de cei care au mincat din bunatatea de prajitura

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • praf de copt
  • ~ 2 pahare faina
  • pentru crema:
  • 1 plic crema de ciocolata
  • 1 plic frisca
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri de zahar pudra
  • esenta de rom
  • pentru glazura:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 4 linguri de ulei
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine compozitia.


Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia rezultata in ea, apoi dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc potrivit.


Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca si il taime pe jumatate.


Pregatim crema:


Mixam crema de ciocolata cu praful de frisca , laptele si zaharul pana devine o crema densa si pufoasa, apoiadaugam si esenta de rom.


Punem crema intre blaturi.


Pregatim glazura:


Topim ciocolata rupta bucatele, impreuna cu uleiul la baine marine, apoi o turnam peste blatul de de-asupra, peste care presarm nuca de cocos verde.


Dam la frigider cel putin o ora, dupa care o putem taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

08.05.2011, 09:54

Dana Cristea - pusikmea 1

08.05.2011, 17:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Adriana