Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata

de deyutzky in Prajituri, 7 Oct 2012 | 27378 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt 2 foi:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Crema:

  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 1 ciocolata cu lapte(100gr)
  • 2-3 linguri de zahar
  • 500 ml lapte

Glazura:

  • 3-4 linguri de lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata:

Foi:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat la mixer.

Albusurile se bat spuma cu sarea.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste albusuri, se adauga si galbenusurile si se amesteca bine cu o lingura de lemn.

Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 foi. Foile se coc pe rand la cuptor cca 15 min fiecare pana se rumenesc frumos.

Foile le umplem cu crema:

Crema se face conform instructiunilor de pe plic iar apoi se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca cu lingura de lemn pana se topeste bine.

Glazura:

Intr-o craticioara punem laptele peste care adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste toata ciocolata. daca glazura e prea groasa se mai adauga putin lapte.

Se intinde bine peste prajitura si cu o furculita se fac formele.

Pofta buna!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat