Prajitura pufoasa cu visine

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 11 Iun 2015 | 3026 vizualizari

 

Cum este anotimpul fructelor sa profitam de ele si de aceea va servesc un desert racoros si pufos !

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 7 linguri cu varf de faina
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • un praf de sare
  • jumate de sticluta de esenta vanilie
  • 400 g visine
  • 5 linguri ulei
  • un praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Spalam visinile, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o sita.

Am batut spuma albusul cu praful de sare.

Dupa care adaugam peste spuma de albus batuta bine zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o bezea.

In alt recipient batem galbenusurile cu  cele 3 linguri de ulei ca la maioneza dupa care le adaugam in bezea.

Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o introducem in bezea putin cate putin  si amestecam de sus in jos. Eu am folosit peste tot mixerul. 

Tava de cuptor se tapeaza cu hartie de copt se toarna compozitia si visinile se presoara cu putina  faina. 

Se da la cuptor pt 30 min ,pana cand devine aurie si se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit si apoi se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici