Prajitura Raffaello

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Dec 2011 | 17034 vizualizari

 

De mult mi-am propus sa fac aceasta prajitura, abia acum am reusit sa o fac, reteta o am de la prietena surorii mele, multumesc roxy.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 12 albusuri
  • o cana cu zahar
  • 5 linguri de faina
  • 250 g nuca de cocos
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 12 galbenusuri
  • 1 cana de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 200 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • in plus:
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa, lipicioasa. Adaugam apoi faina, nuca de cocos si zaharul vanilat. Omogenizam bine compozitia. Ungem o tava de la aragaz cu unt si turnam compozitia rezultata, dupa care dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute, facem testul cu scobitoare, este posibil ca timpul de coacere sa difere in functie de cuptor.


Intre timp pregatim crema:


Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina, alternand cu laptele caldut. Dupa omogenizare mutam compozitia rezultata intr-o oala si fierbem la baine - marine, amestecand continuu pana se ingroasa, la final se pune untul, apoi nuca de cocos si o lasam sa se racoreasca putin.


Dupa ce s-a racit blatul, turnam crema, iar deasupra se presara nuca de cocos. Prajitura se taie cand s-a racit foarte bine.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Zambareata 1

04.01.2012, 16:22

nu am atatea oua in casa ca as fi facut prajitura,arata asa bine,bravoooooo pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

04.01.2012, 16:35

multumesc fetele, giorgia o poti face intr-o tava mai mica, eu am facut-o in tava de la aragaz

Alexandra Elena 1

26.04.2012, 16:09

cred ca e foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty