Prajitura Raffaello

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Dec 2011 | 17930 vizualizari

 

De mult mi-am propus sa fac aceasta prajitura, abia acum am reusit sa o fac, reteta o am de la prietena surorii mele, multumesc roxy.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 12 albusuri
  • o cana cu zahar
  • 5 linguri de faina
  • 250 g nuca de cocos
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 12 galbenusuri
  • 1 cana de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 200 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • in plus:
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa, lipicioasa. Adaugam apoi faina, nuca de cocos si zaharul vanilat. Omogenizam bine compozitia. Ungem o tava de la aragaz cu unt si turnam compozitia rezultata, dupa care dam la cuptorul preincalzit cca 30 de minute, facem testul cu scobitoare, este posibil ca timpul de coacere sa difere in functie de cuptor.


Intre timp pregatim crema:


Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi faina, alternand cu laptele caldut. Dupa omogenizare mutam compozitia rezultata intr-o oala si fierbem la baine - marine, amestecand continuu pana se ingroasa, la final se pune untul, apoi nuca de cocos si o lasam sa se racoreasca putin.


Dupa ce s-a racit blatul, turnam crema, iar deasupra se presara nuca de cocos. Prajitura se taie cand s-a racit foarte bine.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Zambareata 1

04.01.2012, 16:22

nu am atatea oua in casa ca as fi facut prajitura,arata asa bine,bravoooooo pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

04.01.2012, 16:35

multumesc fetele, giorgia o poti face intr-o tava mai mica, eu am facut-o in tava de la aragaz

Alexandra Elena 1

26.04.2012, 16:09

cred ca e foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si lamaie