Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate

de BurceaVasilica71 in Mancare copii, 13 Iul 2019 | 3207 vizualizari

 

O prajitura pufoasa cu banane caramelizate
Meniu Copii

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • ½ cana ulei
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1 cana zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 3 banane mari
  • 6 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate:

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga sucul de portocale, coaja rasa de portocale, esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamaie sau otet, se amesteca, iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma.

Se pune zaharul la topit in tigaia de fonta. Dupa de s-a caramelizat zaharul, se adauga bananele taiate rondele si se toarna aluatul deasupra.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp  de 30-40 de minute.

Dupa ce se coace prajitura, se rastoarna imediat pe platoul de servire.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se orneaza cu frunzulite de menta.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Preferabil ca bananele sa fie mai necoapte ca sa se pastreze intregi la caramelizat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vara