Prajitura rasturnata cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 31 Aug 2015 | 4038 vizualizari

 

Stiu ca la ora asta nu mai e nimeni prin zona dar maine dimineata, cine doreste.... poate servi la cafea....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 2 linguri indulcitor Clio
  • 1 plic zahar cu scortisoara (din Kaufland)
  • 3 linguri perle de Tapioca
  • 1 pachet biscuiti Piknik de vanilie
  • 1 pachet biscuiti Piknik de cacao
  • 5 oua
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 4 linguri indulcitor lichid
  • 1/4 plic praf de copt
  • 6 linguri faina proaspat cernuta
  • cca.75 gr. zahar pudra pentru pudrat prajitura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul aragazului si calim merele la foc potrivit cca 15 minute.


Adaugam perlele de Tapioca, lasam pe foc pana se umfla perlele si absorb tot lichidul lasat de mere


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Biscuitii de vanilie si de cacao se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitoarea de lemn.


Separam ouale.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul si praful de copt.


Adaugam apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute spuma cu faina proaspat cernuta.


In tava tapetata cu hartie de copt intindem din biscuitii sfaramati un strat consistent.


Peste stratul de biscuiti intindem un strat de mere calite.


Turnam apoi amestecul pentru blat, nivelam cu lingura sa obtinem un strat uniform si dam apoi tava la cuptor pentru 35-40 minute la 175 grade.


Facem testul cu scobitoarea, daca scobitoarea iese curata scoatem prajitura din cuptor si imediat o rasturnam pe un blat de lemn.


Desprindem cu grija hartia de copt, presaram zahar pudra si lasam la racorit.


Pudram cu zahar, lasam sa se raceasca prajitura, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Valclaudia 1

01.09.2015, 13:18

eu le-am cumparat de la magazin de produse naturiste

miki_a 1

02.09.2015, 09:18

Ce bine arata!

Zebra 1

03.09.2015, 08:47

Va mu7ltumesc pt.sfaturi! Zebra.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mere si pere