Prăjitură diplomat cu vişine

de diaconta in Prajituri, 5 Aug 2014 | 2722 vizualizari

 

Cam altfel mi-am închipuit eu desertul acesta.A fost foarte gustos dar parcă aş fi vrut să fie puţin altfel.Dacă ar fi să o refac ,aş folosi mai puţină gelatină şi aş însiropa şi blatul,nu doar pişcoturile.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (tava de 35x35 cm)
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri ulei
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
  • 30 g gelatina (20 g ar fi totusi suficient)
  • 500 ml frisca lichida
  • Aproximativ 500 gvisine + zahar
  • Câteva pişcoturi, 10 bucati am pus eu
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata alba
  • Cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură diplomat cu vişine:

Pentru început am pregatit blatul.


Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Peste spuma de galbenusuri am pus faina amestecata cu praful de copt, uleiul si albusurile. Am amestecat usor cu un tel.


Am pus compozitia în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am indreptat marginile si l-am taiat în doua pe lungime (sau latime, e acelasi lucru).


Visinele le-am pus cu zahar pâna s-au înmuiat si au lasat suficient sirop. Siropul l-am folosit pentru a însiropa piscoturile.


Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider. Gelatina am pus-o la hidratat cu putina apa rece.


Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu un tel, apoi am taiat gelatina cubulete si am pus-o peste oua. Am pus vasul pe baie de aburi pâna ce gelatina s-a topit, amestecând tot timpul. La final am adaugat vanilia si coaja de portocale. Am lasat sa se raceasca, apoi am mixat amestecul. L-am pus câteva minute la frigider, nu prea mult altfel se va întari prea mult.


Am scos de la frigider si am amestecat cu frisca batuta.


Pentru asamblare am pus o foaie de blat, jumatate din crema, visinele scurse de sirop, piscoturile însiropate cu sirop de visine, restul de crema, visine si a doua foaie de blat. Am topit ciocolata pe baie de aburi si am pus-o deasupra.


Pentru decor am folosit câteva cirese date prin ciocolata.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură diplomat cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lavinia 1

06.08.2014, 19:13

ce frumos e

Panacris 1

12.08.2014, 15:57

Bunăciune!

noiinbucatarie 1

20.06.2017, 22:50

Arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat