Prăjitură diplomat cu vişine

de diaconta in Prajituri, 5 Aug 2014 | 8341 vizualizari

 

Cam altfel mi-am închipuit eu desertul acesta.A fost foarte gustos dar parcă aş fi vrut să fie puţin altfel.Dacă ar fi să o refac ,aş folosi mai puţină gelatină şi aş însiropa şi blatul,nu doar pişcoturile.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (tava de 35x35 cm)
  • 5 oua
  • 180 de g faina
  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri ulei
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Coaja de portocala
  • 30 g gelatina (20 g ar fi totusi suficient)
  • 500 ml frisca lichida
  • Aproximativ 500 gvisine + zahar
  • Câteva pişcoturi, 10 bucati am pus eu
  • Pentru ornat:
  • 100 g ciocolata alba
  • Cirese
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură diplomat cu vişine:

Pentru început am pregatit blatul.

Am pus hârtie de copt în tava mare a aragazului de 35x35 cm. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat apa fierbinte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Peste spuma de galbenusuri am pus faina amestecata cu praful de copt, uleiul si albusurile. Am amestecat usor cu un tel.

Am pus compozitia în tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am indreptat marginile si l-am taiat în doua pe lungime (sau latime, e acelasi lucru).

Visinele le-am pus cu zahar pâna s-au înmuiat si au lasat suficient sirop. Siropul l-am folosit pentru a însiropa piscoturile.

Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider. Gelatina am pus-o la hidratat cu putina apa rece.

Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu un tel, apoi am taiat gelatina cubulete si am pus-o peste oua. Am pus vasul pe baie de aburi pâna ce gelatina s-a topit, amestecând tot timpul. La final am adaugat vanilia si coaja de portocale. Am lasat sa se raceasca, apoi am mixat amestecul. L-am pus câteva minute la frigider, nu prea mult altfel se va întari prea mult.

Am scos de la frigider si am amestecat cu frisca batuta.

Pentru asamblare am pus o foaie de blat, jumatate din crema, visinele scurse de sirop, piscoturile însiropate cu sirop de visine, restul de crema, visine si a doua foaie de blat. Am topit ciocolata pe baie de aburi si am pus-o deasupra.

Pentru decor am folosit câteva cirese date prin ciocolata.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură diplomat cu vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rahela Velicu 1

20.06.2017, 22:50

Arata super!

MelaniaDavid 1

07.03.2019, 13:27

si faina,mai punem in blat,cata ?

diaconta 1

07.03.2019, 23:31

Melania David,imi cer scuze :"> punem si faina,cum nu.
180 de grame de faina,va corecta Bucatarasul.
Multumesc de atentionare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat