Desert gogosi

de Oana in Prajituri, 1 Feb 2017 | 25583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 700 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • un cub mic de drojdie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • extract de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l  putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata, doua linguri cu faina si lasa  deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.


In castronul cu faina pune ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala. Adauga apoi laptele cu drojdia, putin cate putin si incorporeaza faina.


Adauga treptat untul topit si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale.
Mai adauga cate putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.

Pune aluatul intr-un castron curat uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.


Presara faina pe masa, imparte aluatul in doua si intinde pe rand cate o foaie cam de 1 cm grosime. Taie gogosile cu ajutorul unui pahar.
Cealalta jumatate de aluat intinde-o putin mai gros si tai-o fasii, pe care le rasucesti intre ele, lipind bine capetele, ca sa nu se desfaca in timpul prajirii.
Acopera gogosile cu un prosop si lasa-le sa mai creasca inca 20 de minute.
Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare, pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.

Prajeste pe rand gogosile, intoarce-le si pe partea cealalta si cand sunt rumenite frumos scoate-le pe o farfurie tapetata cu servetele, ca sa absoarba excesul de ulei.
La final pudreaza gogosile cu zahar din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo