Prajitura rasturnata cu mere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 9858 vizualizari

 

reteta de la miha,putin modificate cantitatile

 

INGREDIENTE

  • * Pentru blat:
  • * 4 oua
  • * 150 g zahar
  • * 265 g iaurt
  • * 4 linguri ulei
  • * 1 plic praf de copt
  • * 265 g faina
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru caramel:
  • * 100 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
  • * Umplutura:
  • * 8 mere
  • * 1 lingura scortisoara
  • *Decor:
  • * 100 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere si caramel:

Caramel:


Adaugam merele curatate si taiete in felii groase si se presara scortisoara,apoi se amesteca cu,caramelul,pana sunt invelite in caramel.


Blat:


Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce acesta se raceste. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.


Merele caramelizate le punem intr-o tava unsa cu unt. Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca.


Decor:


Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza.lasam la racit si apoi turnam peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

lia maria 1

10.01.2011, 10:07

Gurmanzii 1

13.01.2011, 23:15

alinutzika 1

18.08.2011, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca