Prajitura ratatilor

de Mutulica in Dulciuri, 27 Apr 2016 | 2388 vizualizari

 

Va propun o reteta rapida, cum n-a vazut Parisul, buna pentru bucatarii ratati, dar si in situatiile cand aveti musafiri neasteptati si vreti totusi sa le puneti o prajitura pe masa.
Pentru ca tot am vorbit despre ratati: Pericle Martinescu si Horia Stamatu sunt doar doua nume dintr-un sir mai numeros de care nu am auzit nici eu. Inca din anii 30 acesti anonimi absolventi de facultate erau stalpi de cafenea,  mari  consumatori de opiu si  alcool pentru ca nu-i vroia nimeni, nici macar in politica, daramite in vreo slujba onesta si conforma cu valoarea lor! Au ajuns depresivi (de aici li se trage consumul de opiu si alcool) sau au sfarsit in inchisoare pentru ca spuneau ce gandeau.

 

INGREDIENTE

  • - 4 linguri rase de faina
  • - 3 linguri rase de zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - o jumatate lingurita praf copt
  • - 1 ou
  • - 3 linguri lapte
  • - 3 linguri ulei

Decor

  • - crema de cacao si alune
  • - visine din visinata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ratatilor:

Amestecati ingredientele uscate, apoi adaugati oul, laptele, uleiul si amestecati din nou foarte bine toata compozitia care trebuie ne-a-pa-rat sa incapa intr-un bol, dar sa nu depaseasca 2/3 din acesta. Bagati bolul la cuptorul cu microunde, la 850 de watti, pentru doua minute jumatate.


In tot acest rastimp va voi spune ca poetul si actorul Emil Botta a fost unul dintre ratatii despre care am inceput sa va povestesc. El le-a dat numele: Grupul Corabia cu Ratati.


Doi dintre membrii acestei corabii au plecat din tara: Mircea Eliade si Eugen Ionescu.


Neacceptand compromisurile, cei care au ramas au ales sa traiasca aidoma unor ratati. Cu greu veti gasi ceva despre ei, mai mult barfe, deci nu va pot intreba: asa va place istoria?


Era sa uit: dupa ce se coace prajitura, o desprindeti cu ajutorul unui cutit, o rasturnati pe o farfurie si o ornati cu crema de cacao si alune ( topita si ea la microunde ) peste care adaugati cateva visine din visinata.


Va doresc pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt numai pentru un bol si trebuie sa fiti foarte atenti cat puneti ca sa nu va iasa prajitura din bol cand o introduceti la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ratatilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:34

Costel o prajiturica rapida si care arata tare bine , sa mai vii cu povestioare ca sunt tare faine

Mutulica 1

03.05.2016, 19:06

Saru-mana, multumesc mult!Nu cred ca o sa ma tina mult.Efortul e mai mare, nu e doar o simpla refulare , scris direct si postat,ca la celelalte articole.

navidad_2017 1

04.01.2017, 20:56

Aceasta este singura reteta tradusa, printata si prinsa cu magnet la tabla noastra de "NU UITA" din bucatarie! Este reteta noastra "frustration-killer", ptr care avem oricand ingredientele necesare in casa si care reuseste intotdeauna.
Dle. Manea, internetul te face vrei-nu-vrei "persoana publica"; dar si da posibilitatea oricarui "musafir", chiar (ne)dorit si (ne)poftit sa fie primit "in casa" si tratat (informat) "cum se cuvine"... Comentariul nu-si are locul aici, dar alta posibilitate n-am avut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu