Prajitura ratatilor

de Mutulica in Dulciuri, 27 Apr 2016 | 5606 vizualizari

 

Va propun o reteta rapida, cum n-a vazut Parisul, buna pentru bucatarii ratati, dar si in situatiile cand aveti musafiri neasteptati si vreti totusi sa le puneti o prajitura pe masa.
Pentru ca tot am vorbit despre ratati: Pericle Martinescu si Horia Stamatu sunt doar doua nume dintr-un sir mai numeros de care nu am auzit nici eu. Inca din anii 30 acesti anonimi absolventi de facultate erau stalpi de cafenea,  mari  consumatori de opiu si  alcool pentru ca nu-i vroia nimeni, nici macar in politica, daramite in vreo slujba onesta si conforma cu valoarea lor! Au ajuns depresivi (de aici li se trage consumul de opiu si alcool) sau au sfarsit in inchisoare pentru ca spuneau ce gandeau.

 

INGREDIENTE

  • - 4 linguri rase de faina
  • - 3 linguri rase de zahar
  • - 2 linguri cacao
  • - o jumatate lingurita praf copt
  • - 1 ou
  • - 3 linguri lapte
  • - 3 linguri ulei

Decor

  • - crema de cacao si alune
  • - visine din visinata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ratatilor:

Amestecati ingredientele uscate, apoi adaugati oul, laptele, uleiul si amestecati din nou foarte bine toata compozitia care trebuie ne-a-pa-rat sa incapa intr-un bol, dar sa nu depaseasca 2/3 din acesta. Bagati bolul la cuptorul cu microunde, la 850 de watti, pentru doua minute jumatate.

In tot acest rastimp va voi spune ca poetul si actorul Emil Botta a fost unul dintre ratatii despre care am inceput sa va povestesc. El le-a dat numele: Grupul Corabia cu Ratati.

Doi dintre membrii acestei corabii au plecat din tara: Mircea Eliade si Eugen Ionescu.

Neacceptand compromisurile, cei care au ramas au ales sa traiasca aidoma unor ratati. Cu greu veti gasi ceva despre ei, mai mult barfe, deci nu va pot intreba: asa va place istoria?

Era sa uit: dupa ce se coace prajitura, o desprindeti cu ajutorul unui cutit, o rasturnati pe o farfurie si o ornati cu crema de cacao si alune ( topita si ea la microunde ) peste care adaugati cateva visine  din visinata.

Va doresc pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt numai pentru un bol si trebuie sa fiti foarte atenti cat puneti ca sa nu va iasa prajitura din bol cand o introduceti la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ratatilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

03.05.2016, 11:34

Costel o prajiturica rapida si care arata tare bine , sa mai vii cu povestioare ca sunt tare faine

Mutulica 1

03.05.2016, 19:06

Saru-mana, multumesc mult!Nu cred ca o sa ma tina mult.Efortul e mai mare, nu e doar o simpla refulare , scris direct si postat,ca la celelalte articole.

navidad_2017 1

04.01.2017, 20:56

Aceasta este singura reteta tradusa, printata si prinsa cu magnet la tabla noastra de "NU UITA" din bucatarie! Este reteta noastra "frustration-killer", ptr care avem oricand ingredientele necesare in casa si care reuseste intotdeauna.
Dle. Manea, internetul te face vrei-nu-vrei "persoana publica"; dar si da posibilitatea oricarui "musafir", chiar (ne)dorit si (ne)poftit sa fie primit "in casa" si tratat (informat) "cum se cuvine"... Comentariul nu-si are locul aici, dar alta posibilitate n-am avut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bounty