Prajitura Regina Maria

de La Ancuta in Prajituri, 2 Ian 2012 | 55807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • coja rasa de la 1 lamaie
  • Blat 2:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca taiata marunt
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 300 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria:

Pregatim primul blat:


Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare. La final incorporam usor faina si coaja de lamaie, cu misari de jos in sus. Turnam compozitia in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.


Blatul 2:


Mxam albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea. Amestecam nuca cu faina si o incorporam usor in spuma de albus. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra. Lasam blaturile sa se raceasca.


Intre timp pregatim crema:


Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam cacaoa si omogenizam Punem compozitia pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Mixam untul pana devine cremos iar apoi adaugam treptat crema de galbenusuri si mixam. Impartim crema in doua parti egale.


Pe un platou asezam primul blat si acoperim cu un strat de crema. Urmeaza blatul cu nuca si restul de crema. Ornam cu aschii de ciocolata sau nuca prajita taiata bucatele. Taiem prajitura cu un cutit foarte ascutit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

La Ancuta 1

25.05.2012, 08:54

Aurora sper sa-ti placa.

babi5 1

28.08.2013, 21:53

La Ancuta 1

28.08.2013, 22:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca by Merisor