Prajitura Regina Maria

de La Ancuta in Prajituri, 2 Ian 2012 | 56866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • coja rasa de la 1 lamaie
  • Blat 2:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca taiata marunt
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 300 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Regina Maria:

Pregatim primul blat:


Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare. La final incorporam usor faina si coaja de lamaie, cu misari de jos in sus. Turnam compozitia in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.


Blatul 2:


Mxam albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea. Amestecam nuca cu faina si o incorporam usor in spuma de albus. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra. Lasam blaturile sa se raceasca.


Intre timp pregatim crema:


Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam cacaoa si omogenizam Punem compozitia pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Mixam untul pana devine cremos iar apoi adaugam treptat crema de galbenusuri si mixam. Impartim crema in doua parti egale.


Pe un platou asezam primul blat si acoperim cu un strat de crema. Urmeaza blatul cu nuca si restul de crema. Ornam cu aschii de ciocolata sau nuca prajita taiata bucatele. Taiem prajitura cu un cutit foarte ascutit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

La Ancuta 1

25.05.2012, 08:54

Aurora sper sa-ti placa.

babi5 1

28.08.2013, 21:53

La Ancuta 1

28.08.2013, 22:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers