Prăjitura Richatos

de Panacris in Prajituri, 6 Mai 2014 | 13477 vizualizari

 

Un hibrid între prăjitura Richard (http://www.secretulprajiturilor.ro/prajitura-richard-cu-nuca-p1439.html) și Tosca;) În sfârșit am găsit un nume pentru prăjitura specială;) O prăjitură super bună cu ce am găsit prin casă :D :)))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • ouă de găină 8 bucăți,
  • zahăr tos 250 g. ,
  • nucă macinată fin 150 g. ,
  • nucă de cocos 50 g.,
  • faină albă de grâu 180 g. ,
  • zeamă de lămâie o linguriță.
  • Pentru sirop:
  • Apă 100 ml.,
  • Sirop de salcâm 200 ml.,
  • Zahăr tos 100 g.,
  • Esență de rom ½ fiolă.
  • Pentru cremă:
  • unt grăsime 66% 250 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • cacao neagră 50 g,
  • nuca de cocos 10 linguri
  • pentru asamblare:
  • foi de napolitane 2 bucăți mari, sau 4 bucăți mici,
  • pastă de măceșe cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Richatos:

Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă 125 g. zahăr și se bate mai departe până se topește. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr până devin ca o cremă și se amestecă ușor cu albușurile, se adaugă cele două feluri de nuci și făina. Se toarnă blatul într-o tavă de 35/24 tapetată cu hârtie de copt pentru cca. 45 de minute.

Siropul: Zahărul se fierbe cu apa și siropul cca. 5 minute, se lasă la răcit și se adaugă esența de rom.

Crema: Untul moale se amestecă cu zahărul, se adaugă pudra de cacao și nuca de cocos, amestecându-se până ce se omogenzează toate ingreddintele. Blatul răcit se taie în două foi care se însiropeazaă treptat. Se începe montarea prăjiturii, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așează foile de napolitană, se ung cu pastă măceșe, apoi se așează o foaie din blat însiropat, crema de cacao, apoi al doilea blat, se unge din nou cu pastă de măceșe, se așează ultimul strat de napolitană. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece peste noapte.

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Richatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac Tosca