Prajitura ROZ

de diaconta in Prajituri, 12 Dec 2010 | 14943 vizualizari

 

O prajiturica colorata in roz si absolut delicioasa.E reteta prajiturii Krem a la Krem putin modificata.Din pricina pofticiosilor am fost nevoita s-o tai mai repede decat ar fi fost cazul.Nu faceti ca mine,e pacat s-o stricati.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Crema Ole cu gust de capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare

Crema:

  • 1 plic Crema Ole cu gust de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • afine

Glazura:

  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura rom

Pentru decor suplimentar am folosit 1 plic de Glazura Duo de la Dr.Oetker

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ROZ:

Blatul:


Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,batand in continuare.La fel se procedeaza cu cele sase galbenusuri,se incorporeaza pe rand.


Adaugam si zaharul vanilat.La final punem Crema Ole cu gust de capsuni si amestecam cu o paleta,avand grija sa nu se lase spuma.Punem compozitia intr-o tava tapetata si dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.


Crema cu gust de capsuni are o culoare roz,de aceea si blatul are o nuanta de roz.


Crema:


Amestecam frisca cu laptele si Crema Ole de vanilie si mixam pana se obtine o spuma consistenta.


Glazura:


Zaharul se amesteca cu cele 3 linguri de apa,se pune pe foc sa fiarba pana cand se topeste zaharul.Se ia de pe foc se pune o lingura de rom,untul si ciocolata taiate bucatele.Se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata.Daca e nevoie se mai pune putin pe foc.


Glazura se lasa sa se raceasca.Va trebui sa se ingroase suficient de mult pentru a putea fi pusa pe prajitura.


Asamblare:


Peste blatul racit se pune crema de vanilie.Eu am presarat si niste bobite de afine.


Apoi se pune glazura cate o lingura,incepand de la mijlocul prajiturii.


Se lasa la frigider.E o glazura care se intareste destul de incet.


Deasupra am mai pus o glazura Duo de la Dr.Oetker.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ROZ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

MIUTA 1

17.12.2010, 23:42

Ligia Bxl 1

22.02.2011, 19:03

miam miam

diaconta 1

22.02.2011, 19:14

Ligia,nu a fost tare aspectuasa,dar a fost gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu frisca si nuca