Prajitura roz cu cirese

de Veronica22 in Prajituri, 28 Feb 2013 | 2290 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua,
  • 8 linguri de apa,
  • 8 linguri de ulei,
  • 200 gr zahar,
  • 360 gr faina,
  • 3 plicuri budinca de capsuni,
  • 1 praf de copt.

Crema:

  • 1 l lapte,
  • 3 plicuri budinca de vanilie,
  • 15 linguri de zahar,
  • 300 ml frisca,
  • 400 gr cirese fara samburi(eu am avut congelate)

Jeleu:

  • 20 gr gelatina,
  • 200 gr cirese fara samburi,
  • 200 gr zahar,
  • 300 ml must de struguri negri(ciresele de la congelator iar mustul l-am oprit din fierbere in toamna cand am facut vin si l-am pastrat la frigider
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura roz cu cirese:

Se bat albusurile cu apa,adaugam zaharul,apoi dupa ce zaharul s-a topit adaugam alternativ cate o lingura de ulei si un galbenus.

Praful de budinca se amesteca in compozitie usor,apoi faina si praful de copt.


Blatul se coace in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt 40 min.


Dupa ce s-a copt,se scoate din tava,se lasa la rece,apoi se sectioneaza pe jumatate.

Crema:Budinca se fierbe,se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.Cand este rece,se mixeaza 2-3 min,se adauga frisca si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa.

Ciresele(intrega cantitate-600 gr) se pun la fiert cu mustul si zaharul 10 min. Se scot o parte(400 gr) iar restul se lasa in must si se lasa sa se racoreasca.Gelatina se hidrateaza in 2-3 linguri de must si apoi se adauga in mustul caldut.


Peste prima foaie punem crema peste care care asezam ciresele scurse bine si racite.


Punem a doua foaie peste care punem compozitia de must care este aproape rece.


lasam sa se racesca complet si jeleul sa se inchege bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bunica 1

28.02.2013, 12:28

A mai ramas o bucatica?

Rocsi 1

28.02.2013, 13:59

Iau si eu o bucatica e foarte buna

Veronica22 1

28.02.2013, 21:59

Am dus la lucru si mi-am provocat colegii.A mai trebuit sa le fac si lor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine