Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem

de diaconta in Prajituri, 9 Sep 2012 | 8401 vizualizari

 

Anul asta nu am prea reuşit să fac un tort aşa cum aş fi vrut de ziua mea,din mai multe motive.Prima tentativă a fost „Desertul Dia”,al doilea a fost un tort făcut în deplasare,unde mai era un sărbătorit şi n-a fost prea reuşit ca aspect.A treia este tot o prăjitură care se va împărţi între mama mea care este Maria şi colegele mele de serviciu.Nu ştiam ce denumire să-i dau.Gaby mi-a facut pofta cu prăjiturica ei Krem á la Krem,iar gândul îmi rămăsese la blatul de la prăjitura AneiMaria „Foret Noir”.Aşa că am făcut o combinaţie destul de reuşită între cele doua.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie(50% cacao)+ 5 linguri lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie taiata bucati
  • 1 plic praf de copt
  • Vanilie
  • Zeama de lamâie
  • Sare
  • Cateva vişine
  • Pentru cremă:
  • 2 plicuri Crema Olé cu gust de capşuni
  • 100 ml sirop de grenadine sau alt sirop roşu
  • 350 ml frisca lichida(Hulala am avut,mi-ar fi placut o frisca neîndulcita)
  • 300 ml lapte
  • Bucati de ciocolata
  • Vişine pentru prajituri
  • Pentru glazură:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • Mai avem nevoie de
  • un pachet de Sfogliatine glassate
  • Câtiva fulgi de migdale prajiti
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem:

Am pregatit mai întâi blatul.


Am topit cele 50 gr ciocolata cu laptele.Am lasat sa se raceasca.


Am taiat aschiile de ciocolata.


Am separat ouale si am batut albusurile spuma.Am adaugat pe rând zaharul,vanilia si zeama de lamâie.


Galbenusurile le-am amestecat cu doua linguri de ulei si le-am încorporat pe rând în spuma de albusuri.


Am pus ciocolata topita si am amestecat usor cu o paleta.


La final am amestecat usor în compozitie faina amestecata cu sare,cacao si praful de copt.


Am pus si aschiile de ciocolata.


Am pus compozitia în tava tapetata,am presarat deasupra câteva vişine si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru 30 de minute.


Verificam cu o scobitoare,când aceasta iese curata din mijlocul blatului,putem sa oprim focul si am lasat sa se raceasca în cuptor.


Când s-a racit blatul,l-am taiat în doua pe lungime si fiecare bucata pe orizontala,am obtinut astfel 4 foi.


Am preparat crema.


Am amestecat praful de crema cu siropul,apoi am pus laptele si frisca.Am mixat la viteza mica la început,apoi la viteza maxima.Am adaugat bucati de ciocolata si am pus crema la frigider.


Pe jumatatea de jos a blatului am format o bordura de vişine care sa tina crema.


Am pus crema,am nivelat.Deasupra am pus cealalta jumatate de blat cu partea taiata in sus.


Am pus un strat de crema si Sfogliatinele.


Am lasat la frigider pâna a doua zi,când am facut glazura de ciocolata si am pus deasupra.


Pentru glazura am taiat ciocolata bucati,am înfierbântat laptele si l-am pus peste cicolata.Dupa ce s-a topit,am amestecat si am pus deasupra prajiturii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (88)

diaconta 1

03.02.2013, 21:07

Alinmircea multumesc
Trebuia sa-mi fac un dar frumos de ziua mea,nu?

silvia1 1

18.04.2013, 16:28

Sfogliatine glassate ce este? sirop capsuni sau visine este bun?

diaconta 1

18.04.2013, 16:57

Silvia,sfogliatinele sunt niste napolitane cu crema si un fel de glazura.Se vede din poza atat ambalajul cat si cum arata dupa ce le-am pus peste crema.
Am scris ca se poate orice fel de sirop rosu pentru a obtine culoarea roz.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si ciocolata