Galuste cu prune din aluat cu cartofi

de Ela68 in Prajituri, 13 Mar 2013 | 12702 vizualizari

 

Aceasta reteta a Silviei Jurcovan o fac de ani de zile si niciodata n-am dat gres cu ea. Tot in aceasta carte de bucate am vazut si alte compozitii, din aluat cu gris, aluat oparit sau cu branza de vaci. Cred ca voi incerca si reteta cu aluat cu gris care este destul de laudata de multe culinarese.
De obicei fac reteta cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cartofi
  • sare, 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • 1/4 kg prune
  • 50 gr unt
  • 50 gr pesmet
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune din aluat cu cartofi:

Cartofii se spala si se fierb in coaja.


Se rad pe razatoarea cu gauri mici sau se paseaza cu strivitorul de catorfi, amestecandu-se apoi cu uleiul. Dupa ce s-au racit, se adauga oul si faina.


Rezulta o compozitie din care ies aprox. 12 bucati.


Eu am taiat prunele in doua fiindca erau foarte mari. Se presara cu zahar si scortisoara.


Se aduna aluatul in jurul prunei, formandu-se o bila.


O cratita de 4 litri se umple mai mult de jumatate cu apa in care se pune 1/2 lingurita de sare. Cand fierbe, se pun toate galustele, apoi se trece cu spumiera pe sub ele, ca sa se desprinda de cratita. Se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 15 minute, apoi se mai lasa 15 min acoperite cu un capac.


Intr-o tigaie se pune untul la topit.


Apoi se adauga pesmetul si se lasa la rumenit. Galustele se scot cu spumiera, se scurg bine si se trec prin pesmetul prajit, la care am adaugat zahar si scortisoara.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune din aluat cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

13.03.2013, 14:09

sunt bune,mie imi plac

diana_k 1

14.03.2013, 08:54

o bunatate....as manca la orice ora

babi5 1

04.09.2013, 08:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune