Tarta frageda cu capsuni

de laura_n in Prajituri, 5 Iun 2014 | 12615 vizualizari

 

Ador fructele astea minunate! Le consum atat pentru gustul lor, cat si pentru explozia de vitamine si de energie! Pur si simplu le ador!
Am facut sirop de capsuni, am facut marmelada delicioasa, am facut niste briose umplute cu marmelada.
Sigur ca nu puteam rata sezonul capsunilor fara o tarta! Unde ma uitam, vedeam cate o tarta apetisanta, asa ca am cedat... :)))))
Blat fraged, umplutura delicioasa, pur si simplu, nebunie!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 150 gr unt
  • 250 gr faina alba
  • 1 ou ( eu am folosit ou de tara)
  • 1 lg zahar brut
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • 500 gr capsuni coapte bine (curatate si spalate foarte bine)
  • 1 lg zahar brut
  • 1 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingura zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frageda cu capsuni:

Pregatim aluatul cu o zi inainte.

Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi. Se va fragezi extraordinar de bine.

Umplutura o pregatim extrem de rapid. Alegem 3-4 capsuni foarte coapte, adaugam apa, zaharul si amidonul si le mixam bine. Aceasta compozitie o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa un pic.

Capsunile celelalte le taiem felii groase sau daca sunt micute, le lasam intregi. Le stropim cu o lingura de suc de lamaie. Le adaugam peste sosul pregatit anterior, si le amestecam. Aceasta compozitie este extrem de gustoasa. 

Scoatem aluatul din frigider, il taiem in doua si intindem cate o foaie rotunda, nu foarte groasa. 

Pregatim o forma de copt, asezam foaia indepartand marginile in exces. Presam usor aluatul, sa se aseze bine, intepam din loc in loc cu o furculita.

Pornim cuptorul.

Peste aluat, turnam jumatate din compozitia de fructe si fie acoperim cu blat, fie lasam simpla. 

Din aceasta cantitate de aluat, ar iesi cam doua tarte rotunde cu diametru mai mic. Eu am facut o tarta patrata si una rotunda. Le-am acoperit cu fasii subtiri sau cu o foaie "brodata".

Le dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 - 25 minute maxim. 

Le scoatem din cuptor, le pudram cu zahar vanilat. 

Sunt o nebunie si se pot servi cu topping de ciocolata, cu inghetata sau pur si simplu asa cum sunt. 

 

 

TIPS-URI

1

puteti suplimenta cantitatea de zahar daca va place mai dulce.

RETETA IN IMAGINI

Tarta frageda cu capsuni-0
Tarta frageda cu capsuni-1
Tarta frageda cu capsuni-2
Tarta frageda cu capsuni-3
Tarta frageda cu capsuni-4
Tarta frageda cu capsuni-5

COMENTARII (43)

xana

xana 1

07.06.2014, 00:01

Super

Micutza Luana

Micutza Luana 1

31.05.2015, 11:23

poa

poa 1

31.05.2015, 21:52

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!