Prajitura Rudy

de Rocsi in Prajituri, 4 Noi 2011 | 6527 vizualizari

 

Tot am vazut acesta reteta pe aici si avand branza ,am fost curioasa sa o incerc.Sincer nu-mi pare rau deloc e grozava,aluatul se fragezeste si se topeste in gura prajitura!!!Multumesc tuturor care au reteta acesta pe aici ,ca m-am uitat la toate!!!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr faina
  • crema:
  • 650 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Mai intai pregatim aluatul:


Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat putin.


Faina o amestecam separat cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt.


Turnam acest amestec in bolul cu unt.


Adaugam si esenta si amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat omogen.


Il impartim in doua bile ,le invelim in folie alimentara si le dam in congelator,cam pentru 10 minute cat pregatim crema.


Crema:


Separam ouale.


Albusurile le batem spuma.


Adaugam si galbenusurile,apoi zaharul treptat si mixam bine,pana ce acesta din urma se topeste.


Punem si zaharul vanilat,coaja rasa de portocala ,esenta ,iar la urma branza pe care o faramam bucatele.


Mixam la o viteza potrivita pana obtinem o crema de branza.


Scoatem bilele de aluat din congelator.


Luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.


Luam una din bile si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari,obtinand niste carlionti pe care ii imprastiem in toata tava.


Deasupra asezam crema de branza usor,fara sa o presam.


Deasupra radem ca 2a bucata de aluat ,acoperind bine branza.


Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 40-50 de minute.


Cand o scoatem ,o lasam sa se raceasca si servim.


Eu am lasat sa sa raceasca,am acoperit-o cu folie alimentara si cand am taiat-o era foarte frageda.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

15.11.2011, 19:55

da ...pai o sa repet si eu,dar de acum dupa post..ca tot am primit branzica si am pus-o in congelator!!

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:53

ce bine arata

Rocsi 1

21.11.2011, 19:36

antici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy