Prajitura Rudy

de claudiaO in Prajituri, 2 Dec 2014 | 3102 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • putina apa/lapte pt framanat
  • 750 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • coaja de la o jumate de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Mai intai pregatim aluatul: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si esenta de vanilie le amestecam pe toate intrun castron; adaugam untul moale,galbenusurile si framantam cu putina apa /lapte ca sa obtinem un aluat grasut si vartos. Impartim aluatul in doua bucati, le infoliem si le dam la congelator.


Cat sta coca la congelator ne ocupam de crema de branza: batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, restul il frecam cu galbenusurile. Punem branza de vaci intrun castron si amestecam cu galbenusurile, adaugam grisul, coaja de lamaie, vanilia si la final puenm albusurile spuma , amestecand de sus in jos.


Incepem asalbalarea: luam prima gramajoara de aluat, care s-a intarit deja suficient in congelator si o razum pe razatoarea mare direct in tava in care vom coace prajitura, formand un blat. Peste carliontii formati rasturnam crema de branza,iar deasupra razuim cel de al doilea bulgaras de aluat.


Dam la cuptorul incalzit in prealabil pt cca 40 de minute- ca sa fim siguri facem testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt o pudram putin cu zahar farin.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

02.12.2014, 10:39

O prajitura ce merita pregatita, este prea buna!

Bya Ralu 1

02.12.2014, 12:18

buna

Bunica 1

02.12.2014, 16:47

O bunătate de prăjitură!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy