Prajitura Rumba

de stefy_a in Prajituri, 25 Apr 2013 | 10364 vizualizari

 

Desert cu rahat

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 foi de napolitane
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri amidon
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

Blat:
- albusurile se bat spuma tare cu zaharul - ca de bezea
- se adauga faina cernuta si praful de copt
- se amesteca usor cu o spatula de lemn, pana se incorporeaza faina
- se adauga apoi stafidele si rahatul taiat cubulete
- se amesteca bine si compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit,la 160 de grade aproximativ 30 de minute - pana ce trece testul cu scobitoarea

Crema:
- galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si laptele caldut si compozitia se pune la fiert pe baie de aburi sau la foc mic
- se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o budinca si se lasa la racit
- cand crema s-a racit, untul se mixeaza spuma si apoi peste el se adauga crema
- se amesteca bine pana se omogenizeaza
Asamblare:
- se pune prima foaie de napolitana, se unge cu crema jumatate din crema, se adauga blatul racit, peste el se adauga si se uniformizeaza a doua parte de crema si peste acesta se aseaza cu grija a doua foaie de napolitana
- se pune peste prajitura ceva greu ca sa se preseze mai bine prajitura si se lasa la frigider peste noapte sau pentru cateva ore
- prajitura se feliaza cu un cutit bine ascutit



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba