Prajitura rustica cu mere

de Andreea Caroline in Prajituri, 23 Oct 2015 | 3614 vizualizari

 

Prajitura aceasta m-a surprins ... este tare buna ... cat este calda in exterior este crocanta si interiorul pufos si aromat ...cand este rece, compozitia este asemanatoare unui biscuit cu mar ...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba tip '00'
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 30 gr unt
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 mere
  • un praf de sare
  • zahar pudra ( optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rustica cu mere:

Prajitura se prepara repede asa ca incepem prin a incalzi cuptorul la 180 grade.


Merele le curatam de coaja, indepartam cotorul, taiem felii apoi cuburi mici.


Punem intr-un castron zaharul impreuna cu cele 3 oua si praful de sare si cu ajutorul unui mixer, mixam la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si compozitia este deschisa la culoare.


Separat topim untul si lasam sa se raceasca. Apoi il adaugam in castronul cu zahar si oua si mixam in continuare.


Amestecam faina impreuna cu praful de copt. Turnam putin cate putin faina in castron amestecand usor.


La final punem merele si amestecam bine.


Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu hartie. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-40 minute, pana ce prajitura este frumos rumenita la suprafata.


Se serveste calda sau rece si dupa plac presarata cu zahar pudra.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust , puneti in compozitie putina scortisoara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Andreea Caroline 1

24.10.2015, 10:43

Ksenya

Andreea Caroline 1

24.10.2015, 10:44

Rocsi

Andreea Caroline 1

24.10.2015, 10:44

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata, la rece