Prăjitură Trio

de botcrina in Prajituri, 5 Dec 2013 | 6096 vizualizari

 

Reţeta asta o am de la mama mea, este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă
  • 4 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă oţet
  • Foile
  • 2 ouă
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 cană de zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 2 picături esenţă de vanilie
  • 5 linguri făină
  • 200 g finetti pentru decor
  • bombonele pentru decor
  • nucă de cocos pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Trio:

Blatul


Separăm albuşurile de gălbenuşuri.


Gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt pe care îl stingem cu puţin oţet şi mestecăm bine. Încingem cuptorul la 175 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt.


Albuşurile le batem spumă tare, treptat încorporăm zahărul, uleiul, apa, gălbenuşurile şi făina în ploaie. Turnăm compoziţia în tavă şi o punem la cuptor aproximativ 40 de minute.


Foile


Într-un bol spargem ouăle, adăugăm zahărul şi mestecăm bine apoi introducem uleiul, iarăşi mestecăm bine, apoi laptele şi iarăşi mestecăm.


Separat amestecăm făina, cacao şi praful de copt pentru a se întrepătrunde bine toate, după care le punem peste compoziţia de mai sus.


Împărţim aluatul în două părţi egale coacem foile pe rând într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 175 de grade, aproximativ 15 minute fiecare.


Crema


Punem la fiert 400 ml lapte. Separat 2 gălbenuşuri se mixează cu zahărul, zahărul vanilat şi cele 5 linguri de făină, subţiem totul cu cei 100 ml de lapte care au rămas şi adăugăm esnţa de vanilie.


Când clocoteşte laptele punem pasta de mai sus în el şi amestecăm cu o spatulă în continuu. Când este gata luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.


Frecăm margarina până devine moale, iar dacă crema este rece o încorporăm în aceasta.


Începem să montăm prăjitura astfel: punem o foie, apoi cremă, blatul, iarăşi cremă, celaltă foaie, iar deasupra finetti, bombonele decorative şi nucă de cocos.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

se lasă la frigider 4-5 ore înainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Trio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

06.12.2013, 11:01

Mmmm, yummy!

laura_n 1

06.12.2013, 16:57

ce mult imi place

botcrina 1

06.12.2013, 17:52

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu budinca de vanilie