Prăjitură Trio

de botcrina in Prajituri, 5 Dec 2013 | 10978 vizualizari

 

Reţeta asta o am de la mama mea, este un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă
  • 4 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă oţet
  • Foile
  • 2 ouă
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 cană de zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 2 picături esenţă de vanilie
  • 5 linguri făină
  • 200 g finetti pentru decor
  • bombonele pentru decor
  • nucă de cocos pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Trio:

Blatul

Separăm albuşurile de gălbenuşuri.

Gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt pe care îl stingem cu puţin oţet şi mestecăm bine. Încingem cuptorul la 175 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Albuşurile le batem spumă tare, treptat încorporăm zahărul, uleiul, apa, gălbenuşurile şi făina în ploaie. Turnăm compoziţia în tavă şi o punem la cuptor aproximativ 40 de minute.

Foile

Într-un bol spargem ouăle, adăugăm zahărul şi mestecăm bine apoi introducem uleiul, iarăşi mestecăm bine, apoi laptele şi iarăşi mestecăm.

Separat amestecăm făina, cacao şi praful de copt pentru a se întrepătrunde bine toate, după care le punem peste compoziţia de mai sus.

Împărţim aluatul în două părţi egale coacem foile  pe rând într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 175 de grade, aproximativ 15 minute fiecare.

Crema

Punem la fiert 400 ml lapte. Separat 2 gălbenuşuri se mixează cu zahărul, zahărul vanilat şi cele 5 linguri de făină, subţiem totul cu cei 100 ml de lapte care au rămas şi adăugăm esnţa de vanilie.

Când clocoteşte laptele punem pasta de mai sus în el şi amestecăm cu o spatulă în continuu. Când este gata luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.

Frecăm margarina până devine moale, iar dacă crema este rece o încorporăm în aceasta.

Începem să montăm prăjitura astfel: punem o foie, apoi cremă, blatul, iarăşi cremă, celaltă foaie, iar deasupra finetti, bombonele decorative şi nucă de cocos.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se lasă la frigider 4-5 ore înainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Trio" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu budinca de vanilie