Prajitura Secuiasca

de andreigiuk in Prajituri, 25 Mai 2013 | 9229 vizualizari

 

O prajitura delicioasa ce o fac de cate ori am ocazia,fiind pe placul tuturor....!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 210 g faina
  • 140 g unt
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • Pentru crema:
  • 210 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 210 g nuca macinata
  • 1 lamaie
  • 4 albusuri spuma
  • dulceata de fructe
  • o esenta rom
  • 50 g zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Secuiasca:

Pregatiti asa: Frecati untul topit la temperatura camerei cu faina pana cand acesta se sfarama, puneti zaharul, adaugati un ou intreg, dupa care amestecati pana va iesi un aluat pe care il veti intinde in tava unsa cu ulei in asa fel incat sa ajunga aluatul la un deget pe marginea tavii. Ungeti aluatul cu un strat subtire de dulceata de fructe (eu am folosit dulceata de prune), peste care puneti crema preparata asa:


Se freaca zaharul cu galbenusurile 8-10 minute si adaugati coaja si zeama de la o lamaie. Amestecati timp de 5 minute si adugati esenta de rom si nuca macinata. Intre timp bateti cu mixerul albusurile spuma si le adaugati peste nuca cu galbenusurile, incorporand toata compozitia. Turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Dupa ce este gata o dati la rece si se serveste cu zahar pudra..!


Va urez Pofta Buna...!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice dulceata sau gem din fructe...prune,capsuni,gutui,visine,cirese..etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Secuiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

- TABITA - 1

02.06.2013, 19:05

babi5 1

20.06.2013, 18:54

Renataedina 1

01.12.2016, 09:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu spuma