Prajitura Secuiasca

de andreigiuk in Prajituri, 25 Mai 2013 | 12172 vizualizari

 

O prajitura delicioasa ce o fac de cate ori am ocazia,fiind pe placul tuturor....!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 210 g faina
  • 140 g unt
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • Pentru crema:
  • 210 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 210 g nuca macinata
  • 1 lamaie
  • 4 albusuri spuma
  • dulceata de fructe
  • o esenta rom
  • 50 g zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Secuiasca:

Pregatiti asa: Frecati untul topit la temperatura camerei cu faina pana cand acesta se sfarama, puneti zaharul, adaugati un ou intreg, dupa care amestecati pana va iesi un aluat pe care il veti intinde in tava unsa cu ulei in asa fel incat sa ajunga aluatul la un deget pe marginea tavii. Ungeti aluatul cu un strat subtire de dulceata de fructe (eu am folosit dulceata de prune), peste care puneti crema preparata asa:

Se freaca zaharul cu galbenusurile 8-10 minute si adaugati coaja si zeama de la o lamaie. Amestecati timp de 5 minute si adugati esenta de rom si nuca macinata. Intre  timp bateti cu mixerul albusurile spuma si le adaugati peste nuca cu galbenusurile, incorporand toata compozitia. Turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Dupa ce este gata o dati la rece si se serveste cu zahar pudra..!

Va urez Pofta Buna...!

TIPS-URI

1

se poate folosi orice dulceata sau gem din fructe...prune,capsuni,gutui,visine,cirese..etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Secuiasca" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Deliciu"