Prajitura Secuiasca

de andreigiuk in Prajituri, 25 Mai 2013 | 8635 vizualizari

 

O prajitura delicioasa ce o fac de cate ori am ocazia,fiind pe placul tuturor....!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 210 g faina
  • 140 g unt
  • 70 g unt
  • 1 ou
  • Pentru crema:
  • 210 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 210 g nuca macinata
  • 1 lamaie
  • 4 albusuri spuma
  • dulceata de fructe
  • o esenta rom
  • 50 g zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Secuiasca:

Pregatiti asa: Frecati untul topit la temperatura camerei cu faina pana cand acesta se sfarama, puneti zaharul, adaugati un ou intreg, dupa care amestecati pana va iesi un aluat pe care il veti intinde in tava unsa cu ulei in asa fel incat sa ajunga aluatul la un deget pe marginea tavii. Ungeti aluatul cu un strat subtire de dulceata de fructe (eu am folosit dulceata de prune), peste care puneti crema preparata asa:


Se freaca zaharul cu galbenusurile 8-10 minute si adaugati coaja si zeama de la o lamaie. Amestecati timp de 5 minute si adugati esenta de rom si nuca macinata. Intre timp bateti cu mixerul albusurile spuma si le adaugati peste nuca cu galbenusurile, incorporand toata compozitia. Turnati compozitia in tava si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Dupa ce este gata o dati la rece si se serveste cu zahar pudra..!


Va urez Pofta Buna...!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice dulceata sau gem din fructe...prune,capsuni,gutui,visine,cirese..etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Secuiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

- TABITA - 1

02.06.2013, 19:05

babi5 1

20.06.2013, 18:54

Renataedina 1

01.12.2016, 09:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers