Prajitura SEMI NOIRE

de kamy in Prajituri, 14 Iun 2011 | 15607 vizualizari

 

Am facut-o ca nu am mai putut de pofta.N-am avut chiar tot ce-mi trebuia ptr original in casa,asa ca mi-a iesit prajiura asta,care m-a saturat ptr vreo 6 luni de ciocolata.

 

INGREDIENTE

blat:

  • 200 gr.biscuiti picnic
  • 100 gr.unt
  • esenta de rom

crema:

  • 270 gr.ciocolata amaruie(3 poiana+1 kandia la 90 gr.)
  • 2 pliculete ness
  • 100 gr.unt
  • 350 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 1/2 plic gelatina(15 gr)
  • 3-4 ling.liquore Amaretto

glazura:

  • 100 gr.ciocolata alba
  • 50 ml.lapte
  • ornamente de cioco
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura SEMI NOIRE:

Am pus folie transparenta intr-o tava de chec.


Biscuitii i-am macinat cu robotul,i-am amestecat cu untul topit,am adaugat esenta de rom si i-am intins uniform,apasand cu o lingura,in tava.


Am dat tava la rece.


Intr-o craticioara,am pus frisca lichida,cu ciocolata amaruie si ness-ul,la topit,pe aburi.Cand ciocolata s-a dizolvat, am adaugat gelatina (dizolvata in prealabil in 50 ml.apa,pe aburi)si 3-4 ling.liquore Amaretto.Am luat de pe foc si am adaugat 100 gr.unt,amestecand pana s-a topit.Am pus compozitia peste blatul de biscuiti,am lasat sa se raceasca,dupa care am acoperit cu folie si am bagat tava in frigider ptr.6 ore.


Am pus un platou pe tava,am scos prajitura si am indepartat folia.


Ciocolata alba am topit-o pe aburi impreuna cu laptele.Am ornat prajitura.


Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

nu inteleg de ce nu mi s-a intarit glazura...oricum nu le am eu cu ornatul,iar de data asta chiar nu conteaza ca musafiri nu am....o sa ma sacrific singura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura SEMI NOIRE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (91)

kamy 1

18.06.2011, 01:33

miti...sper sa se fi rezolvat,ca ne-ai lipsit

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:11

ce buna-i

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

8943 puncte

Panacris

8790 puncte

Rocsi

6824 puncte

Constelatialeu

4944 puncte

RODIMUR

4470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de naut
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inimioare de foietaj cu cremă de brânză

de Ancutsa 6

ieri la 21:47

Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Clatite aperitiv cu spanac, umplute cu crema de branza

de RODIMUR 7

ieri la 18:41

Smoothie de grapefruit, portocala si mar

de vasimur 4

ieri la 18:05

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa