Prajitura SEMI NOIRE

de kamy in Prajituri, 14 Iun 2011 | 14997 vizualizari

 

Am facut-o ca nu am mai putut de pofta.N-am avut chiar tot ce-mi trebuia ptr original in casa,asa ca mi-a iesit prajiura asta,care m-a saturat ptr vreo 6 luni de ciocolata.

 

INGREDIENTE

blat:

  • 200 gr.biscuiti picnic
  • 100 gr.unt
  • esenta de rom

crema:

  • 270 gr.ciocolata amaruie(3 poiana+1 kandia la 90 gr.)
  • 2 pliculete ness
  • 100 gr.unt
  • 350 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 1/2 plic gelatina(15 gr)
  • 3-4 ling.liquore Amaretto

glazura:

  • 100 gr.ciocolata alba
  • 50 ml.lapte
  • ornamente de cioco
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura SEMI NOIRE:

Am pus folie transparenta intr-o tava de chec.


Biscuitii i-am macinat cu robotul,i-am amestecat cu untul topit,am adaugat esenta de rom si i-am intins uniform,apasand cu o lingura,in tava.


Am dat tava la rece.


Intr-o craticioara,am pus frisca lichida,cu ciocolata amaruie si ness-ul,la topit,pe aburi.Cand ciocolata s-a dizolvat, am adaugat gelatina (dizolvata in prealabil in 50 ml.apa,pe aburi)si 3-4 ling.liquore Amaretto.Am luat de pe foc si am adaugat 100 gr.unt,amestecand pana s-a topit.Am pus compozitia peste blatul de biscuiti,am lasat sa se raceasca,dupa care am acoperit cu folie si am bagat tava in frigider ptr.6 ore.


Am pus un platou pe tava,am scos prajitura si am indepartat folia.


Ciocolata alba am topit-o pe aburi impreuna cu laptele.Am ornat prajitura.


Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

nu inteleg de ce nu mi s-a intarit glazura...oricum nu le am eu cu ornatul,iar de data asta chiar nu conteaza ca musafiri nu am....o sa ma sacrific singura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura SEMI NOIRE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (91)

kamy 1

18.06.2011, 01:33

miti...sper sa se fi rezolvat,ca ne-ai lipsit

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:11

ce buna-i

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers