Tarta cu ciocolata

de Julie in Prajituri, 2 Aug 2011 | 3689 vizualizari

 

Un deliciu fin cu ciocolata, dupa o reteta de Laura Calder.
O tarta simpla, eleganta, cremoasa, de vis!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri,
  • 125 g zahar pudra,
  • 125 g unt,
  • 250 g faina,
  •  2 linguri lapte rece,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie.

Umplutura:

  • 100 g lapte,
  • 200 ml smantana lichida,
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 1 ou,
  • 1 galbenus,
  • 50 g zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:


Aluat:

Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.

Crema:

Intr-un vas pe foc, se amesteca laptele si smantana si se aduc la temperatura de fierbere. Se da deoparte vasul, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste. Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de rom. Peste ele se toarna crema fierbinte, adaugata in fir subtire si mixand in continuare.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in strat subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura si se coace in cuptorul bine incins, timp de 20-25 minute. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata si servita. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si frunze proaspete de menta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Julie 1

04.08.2011, 09:11

Multumesc mult tuturor!

mimmi 1

04.08.2011, 12:17

Ce bine arata !

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos