Tarta cu ciocolata

de Julie in Prajituri, 2 Aug 2011 | 3073 vizualizari

 

Un deliciu fin cu ciocolata, dupa o reteta de Laura Calder.
O tarta simpla, eleganta, cremoasa, de vis!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri,
  • 125 g zahar pudra,
  • 125 g unt,
  • 250 g faina,
  •  2 linguri lapte rece,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie.

Umplutura:

  • 100 g lapte,
  • 200 ml smantana lichida,
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 1 ou,
  • 1 galbenus,
  • 50 g zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:


Aluat:

Se mixeaza untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.

Crema:

Intr-un vas pe foc, se amesteca laptele si smantana si se aduc la temperatura de fierbere. Se da deoparte vasul, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste. Se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de rom. Peste ele se toarna crema fierbinte, adaugata in fir subtire si mixand in continuare.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in strat subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura si se coace in cuptorul bine incins, timp de 20-25 minute. Se lasa la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata si servita. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si frunze proaspete de menta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Julie 1

04.08.2011, 09:11

Multumesc mult tuturor!

mimmi 1

04.08.2011, 12:17

Ce bine arata !

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata in foi de napolitana