Prajitura siropoasa cu portocale

de alldaycooking in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 4445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 100 gr iaurt
  • vanilie
  • 150 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • sucul proaspat stors de la 2 portocale mici (130 ml)
  • ulei si faina pentru tapetat tava

Pentru sirop:

  • 200 ml suc de portocale bio
  • 3 linguri de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura siropoasa cu portocale:

Untul l-am taiat cubulete si l-am incalzit in cuptorul cu microunde timp de 40 de secunde. Am adaugat la unt zaharul brun si am omogenizat compozitia. Pe rand am adaugat la unt galbenusurile, apoi iaurtul, sucul de portocale, vanilia si am amestecat foarte bine. La final am pus faina si praful de copt. Albusurile le-am batut spuma tare si le-am incorporat in compozitia de mai sus. Am copt prajitura intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Dupa 40-45 de minute la 190 de grade Celsius prajitura era gata. Am scos din cuptor si am lasat-o cateva minute sa se raceasca putin. Intre timp am pregatit siropul amestecat sucul de portocale cu mierea pe care le-am turnat peste prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura siropoasa cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

22.01.2012, 15:59

ce buna e

alldaycooking 1

22.01.2012, 16:13

Multumesc!

luminita20_2006 1

23.01.2012, 17:09

cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)