Prajitura Snickers

de Gina_Cristina in Prajituri, 3 Apr 2012 | 6263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr alune sau nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 250 gr maragarina
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr alune sau nuca taiata bucatele si prajita
  • Glazura alba
  • Glazura neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blatul: cele 8 albusuri se bat spuma cu 200 gr zahar, 100 gr alune sau nuca macinata, 4 linguri de faina, 1 praf de copt. Se coace 30 -35 minute, dupa care se lasa la racit.


Pana se coace blatul se prepara crema: cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga maragarina, cele 8 galbenusuri (batute putin cu o furculita), 5 linguri de zahar si 150 gr alune sau nuca prajita si se se fierb pana se ingroasa cca 10-15 minute.


Glazura alba: 200 gr ciocolata alba se topeste la foc mic cu 5 linguri de ulei


Glazura neagra:se topeste 200 gr ciocolata neagra la foc mic cu 5 linguri de ulei.


Asamblarea: peste blatul racit se pune glazura alba, dupa ce s-a intarit glazura se pune crema caramel, iar peste crema glazura neagra.


Optional se poate decora cu fulgi de cocos .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:09

imi place

Gina_Cristina 1

05.04.2012, 19:03

va multumesc frumos.

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:19

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath