Prajitura Snickers

de laura_n in Prajituri, 24 Apr 2014 | 10342 vizualizari

 

Stiu ca o sa imi spuneti huoo, dar.... dar....este diabetic de dulce, muult prea dulce pentru gustul meu! Totusi este o prajitura buna :)))
Singura modalitate de a o consuma a fost la cafea. Da, a mers perfect,mai ales ca eu beau cafeaua neagra, neagra!
Recunosc ca am poftit la ea de cand am vazut-o, dar no more :)))

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 1 praf sare
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri zahar brut
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lgta praf de copt
  • glazura 1
  • 400 gr ciocolata alba
  • 3 linguri ulei
  • crema caramel
  • 12 linguri zahar brut
  • 200 gr alune de padure macinate grosier
  • 1 pachet de unt (250 gr)
  • 8 galbenusuri
  • glazura 2
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine si compozitia devine omogena.

Luam o tava, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland frumos.

Dam la copt, in cuptorul preincins, cam 25-30 minute, la foc mediu.

Intre timp, topim pe baie de aburi, separat, ciocolata alba si ciocolata neagra. Lasam pe baie de aburi.

Alunele le coacem un pic in cuptor. Atentie sa nu le uitati cum am facut eu; lasati cateva minute, este suficient!

Intr-un vas, topim 8 linguri de zahar brut cu atentie sa nu se arda. Adaugam untul si amestecam energic pana se incorporeaza bine. 

Galbenusurile le batem cu restul de zahar si le adaugam peste caramel, amestecand continuu. 

Amestecam si amestecam si amestecam pana ne plictisim :)))) glumesc!

amestecam pana incepe sa se intareasca un pic compozitia. Adaugam alunele si amestecam inca un oic. Dam deoparte compozitia.

Scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca de tot.

In aceaasi tava in care am copt blatul, asezam o foaie de copt si blatul peste care turnam ciocolata alba, nivelam frumos si dam la rece sa se intareasca ciocolata.

Dupa ce a stat suficient la frigider si s-a intarit ciocolata alba, scoatem tava si turnam caramelul, la fel nivelam daca este cazul si dam iar la frigider.

Dupa ce s-a intarit, scoatem tava si turnam glazura de ciocolata neagra si dam pentru ultima oara la rece.

Portionam si servim la cafea sau fiecare dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

este o prajitura extrem de dulce si calorica, insa foarte satioasa.

2

eu am folosit o tava de aproximativ 40 x 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Lavinia 1

25.04.2014, 14:17

ce bine ti-a iesit!intr-adevar este prea dulce si pentru mine ,dar este delicioasa

laura_n 1

25.04.2014, 16:06

multumesc mult

Lia_ 1

25.04.2014, 19:37

nu citesc pt ca o stiu desi cred ca ai inovat ceva la ea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "DEA"