Prajitura Snickers

de laura_n in Prajituri, 24 Apr 2014 | 5863 vizualizari

 

Stiu ca o sa imi spuneti huoo, dar.... dar....este diabetic de dulce, muult prea dulce pentru gustul meu! Totusi este o prajitura buna :)))
Singura modalitate de a o consuma a fost la cafea. Da, a mers perfect,mai ales ca eu beau cafeaua neagra, neagra!
Recunosc ca am poftit la ea de cand am vazut-o, dar no more :)))

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 1 praf sare
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri zahar brut
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lgta praf de copt
  • glazura 1
  • 400 gr ciocolata alba
  • 3 linguri ulei
  • crema caramel
  • 12 linguri zahar brut
  • 200 gr alune de padure macinate grosier
  • 1 pachet de unt (250 gr)
  • 8 galbenusuri
  • glazura 2
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri ulei
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine si compozitia devine omogena.


Luam o tava, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland frumos.


Dam la copt, in cuptorul preincins, cam 25-30 minute, la foc mediu.


Intre timp, topim pe baie de aburi, separat, ciocolata alba si ciocolata neagra. Lasam pe baie de aburi.


Alunele le coacem un pic in cuptor. Atentie sa nu le uitati cum am facut eu; lasati cateva minute, este suficient!


Intr-un vas, topim 8 linguri de zahar brut cu atentie sa nu se arda. Adaugam untul si amestecam energic pana se incorporeaza bine.


Galbenusurile le batem cu restul de zahar si le adaugam peste caramel, amestecand continuu.


Amestecam si amestecam si amestecam pana ne plictisim :)))) glumesc!


amestecam pana incepe sa se intareasca un pic compozitia. Adaugam alunele si amestecam inca un oic. Dam deoparte compozitia.


Scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca de tot.


In aceaasi tava in care am copt blatul, asezam o foaie de copt si blatul peste care turnam ciocolata alba, nivelam frumos si dam la rece sa se intareasca ciocolata.


Dupa ce a stat suficient la frigider si s-a intarit ciocolata alba, scoatem tava si turnam caramelul, la fel nivelam daca este cazul si dam iar la frigider.


Dupa ce s-a intarit, scoatem tava si turnam glazura de ciocolata neagra si dam pentru ultima oara la rece.


Portionam si servim la cafea sau fiecare dupa bunul plac.

 

TIPS-URI

1

este o prajitura extrem de dulce si calorica, insa foarte satioasa.

2

eu am folosit o tava de aproximativ 40 x 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Lavinia 1

25.04.2014, 14:17

ce bine ti-a iesit!intr-adevar este prea dulce si pentru mine ,dar este delicioasa

laura_n 1

25.04.2014, 16:06

multumesc mult

Lia_ 1

25.04.2014, 19:37

nu citesc pt ca o stiu desi cred ca ai inovat ceva la ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu multa nuca si caramel