Prajitura Snikers

de JulyCris in Prajituri, 22 Mar 2014 | 5016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 250 gr ciocolata alba
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 300 gr nuca prajita si maruntita
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata(neagra sau cu lapte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snikers:

Blat


Batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.Amestecam usor si punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute.Topim ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri ulei si adaugam peste blatul scos din cuptor(fierbinte) si intindem bine.


Crema


Caramelizam 6 linguri cu zahar.Adaugam margarina si lasam sa se topeasca la foc mic amestecand din cand in cand.Separat mixam galbenusurile cu celelalte 6 linguri de zahar pana devin cremoase.Adaugam nuca maruntita.Aceasta compozitie o punem peste zaharul caramelizat cu margarina si lasam in continuare pe foc pana se ingroasa bine.Crema calda se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata alba.


Se lasa la racit,apoi se glazureaza cu ciocolata neagra sau cu lapte.(Se topeste pe baie de aburi)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snikers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

22.03.2014, 20:23

Yamiii.. Ce as mai gusta o bucatica!

JulyCris 1

23.03.2014, 15:12

Rocsi...cu drag.
Multumesc!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snikers cu ciocolata alba