Prajitura Snikers

de JulyCris in Prajituri, 22 Mar 2014 | 5272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 300 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 250 gr ciocolata alba
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 300 gr nuca prajita si maruntita
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata(neagra sau cu lapte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snikers:

Blat


Batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.Amestecam usor si punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute.Topim ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri ulei si adaugam peste blatul scos din cuptor(fierbinte) si intindem bine.


Crema


Caramelizam 6 linguri cu zahar.Adaugam margarina si lasam sa se topeasca la foc mic amestecand din cand in cand.Separat mixam galbenusurile cu celelalte 6 linguri de zahar pana devin cremoase.Adaugam nuca maruntita.Aceasta compozitie o punem peste zaharul caramelizat cu margarina si lasam in continuare pe foc pana se ingroasa bine.Crema calda se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata alba.


Se lasa la racit,apoi se glazureaza cu ciocolata neagra sau cu lapte.(Se topeste pe baie de aburi)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snikers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

22.03.2014, 20:23

Yamiii.. Ce as mai gusta o bucatica!

JulyCris 1

23.03.2014, 15:12

Rocsi...cu drag.
Multumesc!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snikers cu ciocolata alba