Snikers

de anca_rm in Prajituri, 13 Ian 2014 | 4199 vizualizari

 

Am vazut mai multe retete de preparare a acestei prajituri , asta o aveam in caietul de retete de acasa .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 300 gr nuca macinata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • Crema:
  • 12 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr nuca taiata
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snikers:

 

Blat :

 Pregatim o tava de copt de marime20x30

 Cuptorul il pornim la 180 grade

 Albusurile le batem cu zaharul , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam parful de copt amestecat cu faina si nucile macinate .

 Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava

 Dam la cuptor pentru 20 minute .

 Peste blatul cald topim 200 gr ciocolata amaruie si intindem bine .

 Crema :

 6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam pachetul de margarina si le lasam sa se topeasca

 Separat cele 8 galbenusiri se freaca cu 6 linguri de zahar pana cand zaharul se topeste si obtinem o crema

 Adaugam nuca taiata si prajita .Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine

 Crema calda (obligatoriu trebuie sa fie calda altfel nu se va putea intinde) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita .

 Se lasa sa se raceasca si vom glazura cu 200 gr ciocolata .

 

 

TIPS-URI

1

in mijloc am vazut ca se foloseste ciocolata alba

Daca ti-a placut reteta noastra "Snikers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Snikers-0
Snikers-1
Snikers-2
Snikers-3
Snikers-4
Snikers-5
Snikers-6
Snikers-7

COMENTARII (22)

anca_rm

anca_rm 1

14.01.2014, 09:27

JulyCris

JulyCris 1

14.01.2014, 18:49

Cred ca e delicioasa! Abia astept s-o incerc! (dupa ce scap de dieta )

anca_rm

anca_rm 1

15.01.2014, 16:08

Cris cred ca dupa orice reteta ai face-o aceasta prajitura este foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05