Chec pufos cu nuci

de Patricia Iordache in Prajituri, 8 Apr 2013 | 14973 vizualizari

 

Reteta acestui chec o am de la o fosta colega de serviciu. Este cel mai gustos chec pe care l-am mancat vreodata!

 

INGREDIENTE

  • - 6 oua;
  • - 1 cana de zahar;
  • - 1 cana de faina;
  • - 6 linguri de ulei;
  • - 1/2 lingurita praf de copt (stins cu zeama de la 1/2 de lamaie);
  • - coaja de la o lamaie;
  • - putina sare;
  • - miez de nuca crud (cat de mult dorim);
  • - 1 lingurita cu varf cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci:

Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma.


Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana obtinem o pasta omogena.


Praful de copt il stingem cu zeama de lamaie.


Turnam treptat faina amestecand de sus in jos, usor, ca sa nu scada volumul albusurilor.


Oprim jumatate de cana de compozitie pe care o amestecam cu cacao.


Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu unt si faina, turnam compozitia alba, apoi pe mijloc turnam compozitia de cacao si amestecam usor cu lingura ca sa obtinem un mic decor.


Punem deasupra checului, pe toata suprafata, miezul de nuca taiat grosier sau bucati mari, depinde cum ne place.

 

TIPS-URI

1

Nu pisati foarte mult miezul de nuca pentru ca se poate arde la copt.

2

Am folosit o cana de 150 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

susu 1

17.10.2013, 11:26

susu 1

17.10.2013, 12:54

am facut doua checuri si unul l-am facut cu crema nutella

Patricia Iordache 1

17.10.2013, 14:21

Cat ma bucur ca ti-a reusit si ti-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec Sylvia