Prajitura stea

de mirela0911 in Prajituri, 12 Ian 2012 | 2520 vizualizari

 

Pentru ca am primit si eu astazi coletul (multumesc Bucataras!), fiul meu mi-a spus: "Mami, pe cand vin de la karate sa faci o prajitura in forma cea noua!" Asa ca am executat ceva rapid cu ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 lgt coaja portocala rasa
  • 1 lg ulei
  • 2 plicuri praf budinca vanilie de la Dr.Oetker
  • 600 ml lapte
  • 50g unt
  • 4 lg zahar
  • compot de cirese
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 1 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura stea:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand, galbenusurile, uleiul, coaja de portocala iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa cu unt si se da la cuptor pt. 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea).


Se pregateste budinca. Se pun la foc 500 ml lapte cu zaharul, iar praful de budinca se amesteca cu restul de lapte. Se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga untul cand inca budinca este calduta, se amesteca pana se omogenizeaza.


Dupa ce s-a racit blatul se insiropeaza cu sucul de la compot, se unge deasupra cu budinca, se aseaza cateva cirese din compot si se stropeste cu ciocolata topita cu putin lapte. Se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura stea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

15.01.2012, 14:18

Ionela si mie imi place tare mult!

mihaelar63 1

21.01.2012, 18:36

Imi place steaua ta , vreau si eu

mirela0911 1

23.01.2012, 19:21

Mihaelar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Valurile Dunarii" (reteta nr. 200 ! )