Prajitura stea

de mirela0911 in Prajituri, 12 Ian 2012 | 2584 vizualizari

 

Pentru ca am primit si eu astazi coletul (multumesc Bucataras!), fiul meu mi-a spus: "Mami, pe cand vin de la karate sa faci o prajitura in forma cea noua!" Asa ca am executat ceva rapid cu ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 lgt coaja portocala rasa
  • 1 lg ulei
  • 2 plicuri praf budinca vanilie de la Dr.Oetker
  • 600 ml lapte
  • 50g unt
  • 4 lg zahar
  • compot de cirese
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 1 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura stea:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand, galbenusurile, uleiul, coaja de portocala iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Se toarna in tava unsa cu unt si se da la cuptor pt. 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea).


Se pregateste budinca. Se pun la foc 500 ml lapte cu zaharul, iar praful de budinca se amesteca cu restul de lapte. Se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga untul cand inca budinca este calduta, se amesteca pana se omogenizeaza.


Dupa ce s-a racit blatul se insiropeaza cu sucul de la compot, se unge deasupra cu budinca, se aseaza cateva cirese din compot si se stropeste cu ciocolata topita cu putin lapte. Se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura stea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

15.01.2012, 14:18

Ionela si mie imi place tare mult!

mihaelar63 1

21.01.2012, 18:36

Imi place steaua ta , vreau si eu

mirela0911 1

23.01.2012, 19:21

Mihaelar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata