"Cataief "cu nuca si branza dulce

de Mihaela11_jo in Prajituri, 1 Dec 2010 | 5666 vizualizari

 

"Cataieful" este indiscutabil parjitura specifica Ramadanului-postul musulman.
Este singura luna din an cand este pregatit de cofetarii.
Se poate umple cu nuca, migdale, fistic,fulgi de cocos, pasta de curmale,smantana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cataief
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate apa
  • 3/4 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura de nuca
  • 150 g nuca zdrobita in piulita
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 cana de cafea stafide
  • Pentru umplutura de branza
  • 150 gm branza dulce zdrobita sau rasa pe razatoarea mare
  • 1 cana de cafea stafide
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • Pentru siropul de zahar
  • 1 cana apa
  • 2 cani zahar
  • 2 linguri zeama de lamiae
  • 2 linguri apa de roze
In Ramadan cumpar 1/2 kg cataief de cofetarie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Cataief "cu nuca si branza dulce:

 Cataief

Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata.

Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta . Se pune o lingura si jumatate din mixtura de aluat.Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.  Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Siropul de zahar
Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistent asemanatoare cu mierii de albine.
Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.

Se umplu placintele cu nuca sau branza; se preseaza capetele.

Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar. Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop. Se pun pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Cataief "cu nuca si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

03.12.2010, 01:54

Draga diva, cataief in l.araba este un termen pentru alta prajitura decat cea pe care o stiam noi in copilarie.

ANCA 1

03.12.2010, 23:44

sunt fan deserturi libaneze!!! am mancat cataiful asta, si alte specialitati cumparate dintr-o patiserie libaneza, sunt dementiale, dar ff scumpe!! retetele mis e par tare migaloase, si ingredientele greu de gasit aici, insa daac as avea timp si rabdare, nu m-as da in laturi!

Mihaela11_jo 1

04.12.2010, 14:33

Atunci vino la mine si te servesc
In Ramadan placintele se cumpara de gata de la cofetarie.
Spui ca deserturile libaneze sunt scumpe , dar sunt cele mai fine din lumea araba si libanezele sunt renumite pentru priceperea lor in bucatarie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă video