Prajitura " sunt cu ochii pe tine"

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 25 Apr 2010 | 2906 vizualizari

 

inventie proprie

 

INGREDIENTE

  • nutella
  • boabe de struguri

pt blat:

  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • o cana de apa
  • 1/2 cana ulei
  • esenta de vanilie
  • praf de copt

pt crema de caramel:

  • 300 ml lapte
  • caramele cu lapte ( nu le-am numarat dar se vad in poza)
  • 3 linguri de faina

pt decor:

  • nuca de cocos colorata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura " sunt cu ochii pe tine":

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Intre timp pregatim crema.


Punem pe foc 250 ml lapte, adaugam caramelele si le lasam pana se dizolva, dupa care din restul de lapte si faina facem un amestec pe care il vom pune peste laptele fiert amestecand continuu pt a nu se forma cocoloase, ( nu mai punem unt sau margarina pt ca deja caramelele au tot ce le trebuie) luam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a copt blatul il taiem pe jumatate , ( mie nu mi-a crescut bine pt ca nu am cuptorul bun si l-am taiat in 2 pe lungime, dar daca va creste taiati blatul pe jumatate), dupa care vom pune un strat de nutella, pe primul blat, pe care il insiropam putin, unul de crema caramel, strugurii taiati pe jumatate si inca un strat de nutella, peste care punem celalat blat insiropat.


Deasupra am pus nuca de cocos colorata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura " sunt cu ochii pe tine"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ina 1

26.04.2010, 13:09

Super arata si cred ca-i si buna!

Dana Cristea - pusikmea 1

26.04.2010, 13:29

ms ina

Cris2711 1

20.07.2011, 16:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "magica"