Prajitura surpriza

de _Alina_ in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 2975 vizualizari

 

O combinatie de visine si crema de ciocolata!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 150 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • 1 lgt cu varf cacao
  • un praf de sare

Sirop:

  • 1 lg sirop visine + 100 ml apa plata
  • 150 g visine din sirop/compot (sau orice alt fruct doriti)

Crema:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1 lgt ulei
  • 200 ml frisca lichida.

Decor:

  • cacao pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura surpriza:

Blat:


1.Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Separam albusurile de galbenusuri.


3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat 80 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.


4. Batem galbenusurile spuma cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul.


5. Incorporam uleiul in galbenusuri cu ajutorul mixerului.


6. Inglobam albusurile batute in galbenusuri cu ajutorul unei spatule, cu grija.


7. Cernem, treptat, faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si omogenizam usor cu ajutorul spatulei.


8. Punem compozitia intr-o tava (30x25 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si intoducem in cuptor 35-45 min, pe raftul din mijloc. Verificati cu o scobitoare blatul (daca iese curata, atunci blatul este copt).

Crema:


1. Batem frisca pana creste in volum considerabil.


2. Punem intr-un vas ciocolata si lingurita de ulei si topim la bain-marie. Dupa ce s-a topit, lasam la racorit 3-5 min.


3. Incorporam frisca batuta in ciocolata topita cu ajutorul unei spatule. La inceput punem doar 2-3 lg de frisca, iar daca se intareste putin, tranferati vasul pe baie de abur si omogenizati. Luati apoi vasul de pe foc, puneti restul de frisca si omogenizati.

Asamblare:


1. Dupa ce s-a racit complet, taiem prajitura in bucati (7x4 cm).


2. Insiropam fiecare prajiturica (depinde de gustul fiecaruia, puteti pune mai mult sau mai putin sirop pe prajiturica).


3. Punem cate 4-5 visine pe fiecare prajiturica, apoi punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.


4. Pudram cu cacao fiecare prajiturica (acest pas este optional, le puteti lasa simple daca va plac mai mult;).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

portiadelumina 1

02.02.2013, 11:38

Ehee, ce bine ar fi să fie aşa surpriză la fiecare masă. Super

Lau 1

02.02.2013, 12:41

fain arata

diana_k 1

02.02.2013, 20:13

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine