Prajitura Taoko

de Ancutsa in Mancare copii, 3 Iun 2016 | 892 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura am folosit piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni. Desi am folosit piscoturi si cafea, nu este tiramisu si nici nu am intentionat asta. Mi-am dorit sa pregatesc o prajitura vesela, de vara, pentru copii si parinti :) De asemenea, piscoturile constituie un blat delicios.

 

INGREDIENTE

  • 300 g piscoturi (sau 1 + ½ pachet);
  • 200 ml cafea preparata (slaba) sau inka;
  • 350 ml frisca lichida (150 in crema + restul ornat);
  • Cateva capsuni.
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • galbenusurile de la 2 oua (albusurile se pot folosi pentru alta prajitura);
  • 3 linguri de zahar;
  • 250 ml de lapte;
  • 2 linguri de faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon;
  • 50 g unt;
  • 1 lingurita cafea macinata sau ness.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Taoko:

Mai intai pregatim crema de vanilie.


Crema de vanilie:


Se amesteca bine intr-un castronel 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat (sau seminte de vanilie, daca aveti). Se rastoarna apoi acestea intr-o craticioara, in care turnam laptele, faina cernuta, se amesteca toate bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase amestecul, se amesteca energic 1 minut, apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul. Vom obtine o crema care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.



In continuare, se prepara cafeaua. Pentru a putea fi consumata de copii, faceti o bautura din inka (e din cicoare). Se lasa la racit si crema si cafeaua.



Urmatorul pas este sa batem bine cu mixerul frisca lichida si sa asamblam prajitura.



Crema de vanilie se amesteca acum cu 150 ml frisca si o lingurita de cafea macinata sau ness, cu mixerul pana la omogenizare.



Se inmoaie piscoturile in cafeaua lichida, preparata, insa nu le tineti in lichid, ci doar le scufundati si le scoateti repede. Tineti cont ca o cafea fierbinte va inmuia si mai tare piscoturile, de aceea e bine sa fie mai rece.


Se asaza intr-un vas de yena (in care am pus folie alimentara, pentru a se desprinde usor), se adauga peste ele un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi, apoi al doilea rand de crema.


Acum se asaza felii de capsuni, apoi se adauga un rand de frisca si se imbraca in piscoturi. Puteti sa le alternati in functie de cantitatile si resursele pe care le aveti.



Se da vasul la frigider pentru o ora, dupa care se rastoarna pe un platou.



Decorul:


Frisca ramasa o vom folosi pentru a imbraca prajitura. Se decoreaza cu felii de capsuni si se da din nou la frigider inainte de servire.



Portii: aprox 16 (depinde cum le taiati)




Pofta Buna!




Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/05/prajitura-taoko.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Taoko" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu crema de vanilie si fructe