Prajitura "Tavalita"

de La Ancuta in Prajituri, 26 Aug 2011 | 17878 vizualizari

 

O prajitura pe care probabil ca o cunoasteti. Foarte simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • nuca de cocos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Pregatim blatul:

Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetatat cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.

Glazura:

Punem intr-un vas, la foc mic zaharul impreuna cu cacaoa, laptele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza. Dam de pe foc si adaugam esenta de rom.

Dam fiecare bucatica prin glazura racita iar apoi o tavalim bine prin nuca de cocos. Putem sa folosim si nuca macinata.

Servim langa o cafea calda :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

20.12.2011, 15:25

Giorgia sa va fie de bine. Sper ca v-a placut.

Zambareata 1

20.12.2011, 19:43

multumesc postavaru....acus trebuie sa cinam dar nu m-am putut abtine sa nu mananc inca 2 tavalite de asteaau iesit foarte bune...chiar imi plac foarte mult

La Ancuta 1

20.12.2011, 22:37

Giorgia ma bucur ca v-au placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci (de post)