Prajitura "Tavalita"

de La Ancuta in Prajituri, 26 Aug 2011 | 14136 vizualizari

 

O prajitura pe care probabil ca o cunoasteti. Foarte simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • nuca de cocos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Tavalita":

Pregatim blatul:


Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetatat cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.


Glazura:


Punem intr-un vas, la foc mic zaharul impreuna cu cacaoa, laptele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza. Dam de pe foc si adaugam esenta de rom.


Dam fiecare bucatica prin glazura racita iar apoi o tavalim bine prin nuca de cocos. Putem sa folosim si nuca macinata.


Servim langa o cafea calda :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

20.12.2011, 15:25

Giorgia sa va fie de bine. Sper ca v-a placut.

Zambareata 1

20.12.2011, 19:43

multumesc postavaru....acus trebuie sa cinam dar nu m-am putut abtine sa nu mananc inca 2 tavalite de asteaau iesit foarte bune...chiar imi plac foarte mult

La Ancuta 1

20.12.2011, 22:37

Giorgia ma bucur ca v-au placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

RETETA RECOMANDATA
Chec la microunde