Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos

de diaconta in Prajituri, 3 Mai 2013 | 10889 vizualizari

 

De ceva vreme pofteam eu la „tăvălita” asta,dar acum i-a venit rândul ,că doar lista mea cu cele „musai de făcut” e foarte lungă.Reţeta Bucătarului Maniac m-a atras cel mai mult,am modificat-o doar puţin.Blatul cu miere de albine mi s-a părut cel mai potrivit pentru această prăjiturică.

 

INGREDIENTE

Pentru blat am folosit:

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 375 g faina
  • 100 g unt
  • 3 linguri miere de albine
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml lapte
  • Sare
  • Vanilie

Pentru glazura-sirop:

  • 300 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • Rom

Pentru „tavaleala”:

  • 200 g nuca de cocos
  • Nuca macinata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos:

Am pregatit mai întâi blatul.


Am separat albusurile de galbenus.


Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul.


Am adaugat galbenusurile pe rând,mierea,praful de copt stins cu lapte,faina si laptele în reprize alternative.


La final am pus vanilia.


Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rând cele 5 linguri de zahar.


Spuma de albusuri am încorporat-o în cealalta compozitie,ajutându-ma de o paleta.


Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.


Am folosit o tava de 20x30 cm,a iesit un blat destul de înalt.


Am pus tava în cuptorul preâncalzit pentru 30 de minute.


Verificati totusi cu o scobitoare când este copt.


Pentru glazura –sirop,am pus toate ingredientele,mai putin romul într-o cratita pe foc.


Le-am lasat pana s-au omogenizat,am luat vasul de pe foc si am adaugat romul.


Am taiat blatul bucati,cuburi sau dreptunghiuri ,cum preferati,le-am dat prin siropul caldut iar apoi prin nuca de cocos.


Blatul nu trebuie lasat sa se îmbibe prea mult cu sirop.


Nuca de cocos se pune câte putina si se adauga treptat pentru a nu se îmbiba toata cu sirop.


Eu am „tavalit „ câteva bucati si prin nuca macinata.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

diaconta 1

08.12.2013, 16:41

Krysty
chiar n-o facusem demult

reisnaor_2006 1

04.01.2015, 14:50

delia64 1

22.08.2015, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca