Prajitura Tosca

de dantes in Prajituri, 8 Mai 2014 | 3759 vizualizari

 

O prajitura delicioasa

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 4 linguri de faina
  • Pentru crema
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 300 ml.lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • Pentru glazura
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacaua
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt
  • 300 g biscuiti de calitate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Pentru blat


Batem albusurile spuma adaugam zaharul treptat pana devine o bezea tare. Adaugam pe rand nuca de cocos, macul si faina amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dap la cuptor circa 30 de minute (facem testul cu scobitoarea)


Pentru crema


Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam praful de budinca si laptele. Se pune pe foc mic amestecandu-se continuu pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se amesteca bine cu unt sau margarina.


Glazura


Se amesteca zaharul, cacaua si apa, se pune la fiert, cand s-a topit zaharul se adauga untul si se mai lasa sa dea cateva clocote.


Asamblare


Se intinde crema peste blat apoi se aseaza un strat de biscuiti si deasupra se intinde glazura. Se lasa 3-4 ore la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

alilianaa 1

08.05.2014, 17:50

delicioasa.

Lia_ 1

08.05.2014, 18:20

chiar o aveam pe lita pt maine dar trebuie sa revad reteta salvata, parca era diferita putin

Rocsi 1

08.05.2014, 19:58

Si eu vreau sa fac aceasta prajitura ca am auzit cat este de buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie